Klub vijećnika SDP BiH Tešanj protiv Izvještaja JP „RAD“, „Toplana“ i TRA

Datum:

Komisije za informisanje OO SDP BiH Tešanj uputila je saopćenje koje prenosim o u cjelosti:

“Održana Tematska sjednica OV Tešanj u čijem su radu, kao i uvijek, vijećnici SDP BiH uzeli aktivno učešće. Tematska sjednica na dnevnom redu imala je Izvještaje o radu JP i JU čiji je osnivač Općina Tešanj za proteklu, 2021. godinu.  Klub vijećnika SDP BiH u OV Tešanj je “uslovno“, uz prihvatanje SDP-ovih ponuđenih sugestija i smjernica za rad u budućnosti od strane odgovornih lica u pojedinim Javnim ustanovama (JU), prihvatio Izvještaje o radu javnih ustanova (JU Opća Biblioteka Tešanj, JU Centar za socijalni rad Tešanj, JZU Apoteka “Tefarm” Tešanj, JZU Opća bolnica Tešanj, JU Centar za kulturu i obrazovanje Tešanj, JZU Dom zdravlja “Izudin Mulabećirović Izo” Tešanj, JU Sportsko-rekreacioni centar Tešanj, JU Muzej Tešanj).

Izvještaj o radu i poslovanju  JP “Rad” d.d. Tešanj za 2021. godinu, Izvještaj o radu i poslovanju JP “Toplana” d.d. Tešanj za 2021. godinu i Izvještaj o radu i poslovanju Agencije za razvoj općine Tešanj TRA d.o.o. za 2021. godinu, Klub SDP BiH uz dosta primjedbi, kritika, sugestija i ponuđenih korektivnih mjera, iste nije prihvatio, izrazivši apsolutno negativno mišljenje, te ih kao takve bezuslovno odbacio. Građani naše općine znaju s kakvim smo se sve problemima susretali u protekloj 2021. godini, kada su u pitanju  usluge ova tri preduzeća (redukcija i nedostatak vode, nekvalitetno gradsko grijanje, nerealizovanih niz obećanih projekata od strane TRA, a uz istovremeno ogromne troškove za isplaćene lične dohotke).

Iz tehničkih razloga (usklađivanje platih razreza uposlenika u općini sa važećim zakonskim propisima), a zbog same hitnosti u ponuđenom Dnevnom redu se, uz navedene Izvještaje, raspravljalo i glasalo o novim, ponuđenim platnim razrezima. Uz obavezu poštivanja propisa iz Zakona, i uz konsultacije sa Sindikatom uposlenika u Općini Tešanj, klub SDP BiH je glasao ZA nove platne razreze.

Kroz samu diskusiju, a da bi se ispunila neka ranija obećanja i Odluke, a i vremenskih ograničenja, predsjednik Kluba SDP BiH u OV Tešanj doktor Enes Hodžić je, ispred istog, uputio pitanja u vezi problematike parkinga.

Dio nastupa naših vijećnika možete pogledati na slijedećim linkovima:

https://www.facebook.com/sdptesanj/posts/376229104539384

https://www.facebook.com/sdptesanj/posts/376228867872741

Dosliedno i s karakterom, ostajemo i dalje uz građane općine Tešanj!”, stoji u saopćenju Komisije za informisanje OO SDP BiH Tešanj.

Povezani postovi
Related

Nermin Handžić iz Tešnja prvi finalista “Zvezda Granda”

Nermin Handžić iz Tešnja večeras je jednoglasnom odlukom žirija...

OO SDP BiH Tešanj : Centralna izborna komisija ovjerila Općinsku izbornu komisiju Tešanj

OO SDP BiH Tešanj poslao je saopćenje u kojem...

Uplaćena novčana sredstva Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona

Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona odobrilo je sredstva...

U Ljetiniću izvršena krađa u lovačku kuću

Kako je to objavljeno na stranici MUP-a ZDK, u...