Zavidovići: Gradonačelnik ugostio članicu AKK “Duga” Zavidovići Lejlu Slipić

Datum:

Gradonačelnik Hašim Mujanović upriličio je prijem za članicu Lejlu Slipić i trenera Akademskog kajak kluba „Duga“ Zavidovići.

Povod prijema su ostvareni rezultati na Otvorenom prvenstvu Bosne i Hercegovine u kajaku i kanu na divljim vodama, koje je održano u Banja Luci 15. aprila 2022. godina, gdje je Lejla briljirala i postala državna prvakinja u disciplini sprint i viceprvakinja u disciplini spust.

Lejla je talentirana kajakašica AKK „Duga“. Prvi uspjesi Lejle Slipić počeli su u aprilu 2014. godine, kada je osvojila prvo mjesto na Memorijalnom takmičenju Anto Pozderski koje se održalo u Zavidovićima, a koje je nastavila nizati sve do danas.

Na Međunarodnom takmičenju održanom 19. i 20. marta u Zavidovićima u kajaku na divljim vodama “Zavidovići open 2022 – tri rijeke”, gdje su pored bosanskohercegovačkih kajakaša, učestvovali i kajakaši iz Sjeverne Makedonije i Srbije, Lejla je osvojila treće mjesto.

“Gradonačelnik Hašim Mujanović čestitao je Lejli i treneru na ostvarenim rezultatima, pohvalivši njen rad i zalaganje, uz želju da i u budućnosti nastavi ostvarivati dobre rezultate kojima će predstavljati naš grad i našu državu kao izuzetna i vrhunska sportiskinja.” – saopćeno je iz Gradske uprave.

Povezani postovi
Related

Video slavlja u Tešnju pobjednika “Zvezda Granda”!

Nakon četvrtog kruga glasanja publike i duela sa Aleksandrom...

Nermin Handžić iz Tešnja pobjednik “Zvezda Granda”

Nakon četvrtog kruga glasanja publike i duela sa Aleksandrom...

Nermin Handžić u superfinalu “Zvezda Granda”

Nakon glasanja publike i objave rezultata trećeg presjeka Nermin...

Nermin Handžić među TOP 4 finalista takmičenja “Zvezde Granda”

Nakon glasanja publike i objave rezultata drugog presjeka Nermin...