Sjedio sa bratićem, pa ga iz čista mira udario sjekirom u leđa: Nesretni muškarac zadobio prijelom lobanje

/

Mještanin sela Gornja Bijela Rijeka, kod Nove Varoši u Srbiji inicijala LJ.S. (75) jučer je s leđa udario sjekirom svog rođenog bratića inicijala S.S. (55) nanijevši mu teške povrede opasne po život.

Umalo kobnom događaju, kažu komšije i srodnici obojice, prethodio je njihov najnormalniji razgovor koji su vodili kraj ostave s drvima nadomak kuće S. S.

Ležao na tlu

Po njihovoj priči Lj.S. je u srijedu oko 18 sati, gurajući ručna kolica, došao u dvorište S. S. i zatekao ga kako cijepa drva. Sjeo je kraj njega i započeli su razgovor. U kući S.S. nalazili su se njegova majka i žena koja je kroz prozor vidjela da njen suprug i njegov amidža pričaju. Njenog muža, čula je, amidža je pitao ko mu je “klepao” i oštrio sjekiru, spominjao drva.

Momenat kada je Lj.S. udario bratića niko nije vidio, ali je koji trenutak kasnije žena S.S. izašla napolje i opazila supruga kako leži na zemlji. Primjetila je i njegovog amidžu koji je išao prema svojoj kući udaljenoj 20-ak metara. Po verziji koja kruži Gornjom Bijelom Rijekom, Lj.S. je potegao sjekiru na sina od brata, kada mu je ovaj okrenuo leđa i nastavio da cijepa drva.

Jedan rođak je brže-bolje dotrčao i ubacio u svoj automobil S.S. koji je tada bio bez svijesti, i odvezao ga u Čajetinu odakle je sanitetom prevezen u Opću bolnicu Užice. U ovoj ustanovi ljekari su utvrdili da je S.S. zadobio prijelom lobanje i da ima krvarenje u mozgu zbog čega je prevezen na VMA.

Bez sukoba

– Dobro je prošlo kako je moglo biti. Razgovarao sam jutros telefonom sa S.S. i on mi je prenio da se osjeća bolje, da su mu lijekovi smanjili glavobolju. Ne zna zbog čega ga je amidža udario sjekirom, kaže da nisu imali nikakav ni verbalni ni fizički sukob – ispričao je za „Blic“ jedan od poznanika povrijđenog.

Nakon što je udario bratića, Lj.S. je otišao svojoj kući. Neko vrjeme je stajao u dvorištu, a zatim se udaljio prije nego što je iz Nove Varoši stigla policija. Jedan od komšija ga je primjetio kako bježi uz potok i probija se kroz šiblje, i o tome izvjestio policiju. Na par minuta Lj.S. je odmorio pa zatim nastavio bijeg, ali ga je policija pronašla i uhapsila. Šta je Lj.S. namjeravao da učini pošto je povrijedio bratića – zna samo on, tek prilikom hapšenja u rukama je držao konopac koji je najverovatnije ponio od kuće.

U Gornjoj Bijeloj Rijeci kažu da Lj.S. ima “čudnu narav” i da je prošle jeseni svog rođenog sestrića udario i ostavio ga da leži uz potok. Sestrić je završio u bolnici, a on u policiji.

Zbog sumnje da je počinio ubistvo u pokušaju protiv Lj.S. je određeno zadržavanje do 48 sati poslije čega će biti predat Višem javnom tužilaštvu u Užicu, piše Kurir.rs.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

FUP uhapsio muškarca: Prijetio ženama da će objaviti njihove privatne fotografije

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) su uhapsili muškarca...

Hapšenje u Šijama nakon napada na službenike Općinskog suda u Tešnju

Prema informacijama iz MUP ZDK u mjestu Šije općina...

Tešanj: Ukradeno gorivo iz radne mašine

Prema informacijama iz MUP-a ZDK  dežurnom policijskom službeniku Policijske...

Doboj: Lišena slobode dva lica iz Tešnja zbog izvršena tri krivična djela

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, lišili su slobode lice...