“Lijena” vježba koja će u dvije sedmice smanjiti trbuščić

Datum:

Postizanje najpoželjnijeg trbuha i ne mora biti toliko teško. Pronašli smo najlakšu vježbu koja će za svega dvije sedmice smanjiti trbuščić.

Za ravan trbuh ne morate se mučiti i raditi beskonačan broj “omraženih” trbušnjaka. Naime, pronašli smo najlakšu vježbu za postizanje ravnog trbuha, a što je najbolje, fitness stručnjaci tvrde da je i učinkovitija od tako teških trbušnjaka.

Tajna ove vježbe koja se naziva isisavanje trbuha ne može biti jednostavnija – samo morate pravilno disati.

U ovoj vježbi disanjem se aktiviraju i jačaju najdublji abdominalni mišići tako da jednostavno činite kontrakcije, objašnjava Rich Sturla, osobni trener u britanskom centru za zdrav život Results Health & Performance, piše Zadovoljna.hr.

Takva tehnika dubokog disanja i “isisavanja” zraka iz trbuha dio je pilatesa i joge, ali, možete je raditi odvojeno od tih vrsta tjelovježbi.

Čim se probudite (idealno bi bilo na prazan želudac i dok ste još u krevetu) legnite na leđa sa savijenim koljenima i stopalima položenima na madracu.

Udahnite pa duboko izdahnite i uvucite trbuh toliko jako kao da pupak želite “prilijepiti” uz kralježnicu. Što više usukate trbuh, to će biti jača kontrakcija i učinkovitost tog pokreta.

Zadržite uvučeni trbuh 15 sekundi za početak, a kako napredujete, produžite trajanje stiska sve do 60 sekundi, uzimajući plitke udisaje prema potrebi. Ponovite 3 do 5 puta.

Kada ste spremni za težu verziju “isisavanja” trbuha, radite vježbu klečeći na koljenima i dlanovima, sjedeći ravno u stolcu ili na lopti za pilates.

Nakon određenog vremena vježbanja trbuh ćete moći držati stisnutim dok sjedite ili stojite tijekom cijeloga dana.

Povezani postovi
Related

Ljeto je doba intenzivnog kupanja na bazenima: Upoznajte se sa koristima, ali i rizicima

Svi oblici voda za kupanje pružaju radost rekreacije, pogotovo...

Deset namirnica koje zubari izbjegavaju jesti

Neke od namirnica u čijem okusu svakodnevno uživate imaju...

Kako uspješno rashladiti prostoriju bez klima uređaja

Našu zemlju zahvatio je toplotni val, a i narednih...

Najstarije “tačno vrijeme” odlazi u istoriju nakon 89 godina

Francuska, prva zemlja koja je uvela 'glasovni sat' koji...