U Neumu uhapšen poduzetnik koji je zbog dugova oteo općinskog vijećnika

Datum:

Nevraćanje posuđenog novca između dvojice mještana Neuma eskalirala je dramatičnim sukobom i otmicom dužnika, koji je pobjegao i sve prijavio policiji.

Kako nam je kazano iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona policija u Neumu je sinoć oko 20 sati lišila slobode osobu inicijala G. L. nakon što im je I. S. prijavio da je bio otet, potvđeno je za Klix.ba

Kako nezvanično saznajemo sin vlasnika jednog ugostiteljskog objekta u Neumu je oteo vijećnika u Općinskom vijeću Neum zbog dugovanja novca.

Sa cijelim slučajem je upoznato i Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona pod čijim nadzorom PS Neum i PU Čapljina provode istragu.

Glasnogovornica Tužilaštva HNK Ana Rajič nam je kazala da se prema do sada prikupljenim informacijama radi o sukobu zbog neizmirenog dugovanja.

“Postoji sumnja da je oštećeni inicijala I.S. duži vremenski period osumnjičenom dugovao određenu sumu novca, koju on nije vraćao. Osumnjičeni je pokušao po dokazima kojima raspolažemo prinudnim putem da ga opomene, da mu vrati dug, pa je navodno upotrebljavao prijetnju i prinudu. Kako i na koji način je to vršeno saznat ćemo nakon provedene istrage”, kazala je Rajič za Klix.ba.

O kojem krivičnom djelu se radi, kako naglašava definirat će se tokom istrage.

Napominje također da se pod nadzorom tužilaštva HNK provode sve neophodne i istražnje radnje na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.

Povezani postovi
Related

Udruženje turističkih privrednika oštro o potezima vlasti: Ubijaju turizam, zbog njih BiH dnevno gubi milion KM

Bevanda je na inicijativu za privremeno oslobađanje viznog režima...

Konjanici iz Karaule krenuli ka Pruscu

Sa platoa kod džamije u Karauli kod Travnika jutros...

Tokom vikenda sunčano i toplo vrijeme

Prema najavama meteorologa danas nas očekuje umjereno do pretežno...

Tončo Bavrka, direktor Direkcije robnih rezervi: Želimo otkupiti svu pšenicu iz Federacije

Iz Udruženja poljoprivrednika FBiH očekuju da Direkcija robnih rezervi...