U Neumu uhapšen poduzetnik koji je zbog dugova oteo općinskog vijećnika

/

Nevraćanje posuđenog novca između dvojice mještana Neuma eskalirala je dramatičnim sukobom i otmicom dužnika, koji je pobjegao i sve prijavio policiji.

Kako nam je kazano iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona policija u Neumu je sinoć oko 20 sati lišila slobode osobu inicijala G. L. nakon što im je I. S. prijavio da je bio otet, potvđeno je za Klix.ba

Kako nezvanično saznajemo sin vlasnika jednog ugostiteljskog objekta u Neumu je oteo vijećnika u Općinskom vijeću Neum zbog dugovanja novca.

Sa cijelim slučajem je upoznato i Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona pod čijim nadzorom PS Neum i PU Čapljina provode istragu.

Glasnogovornica Tužilaštva HNK Ana Rajič nam je kazala da se prema do sada prikupljenim informacijama radi o sukobu zbog neizmirenog dugovanja.

“Postoji sumnja da je oštećeni inicijala I.S. duži vremenski period osumnjičenom dugovao određenu sumu novca, koju on nije vraćao. Osumnjičeni je pokušao po dokazima kojima raspolažemo prinudnim putem da ga opomene, da mu vrati dug, pa je navodno upotrebljavao prijetnju i prinudu. Kako i na koji način je to vršeno saznat ćemo nakon provedene istrage”, kazala je Rajič za Klix.ba.

O kojem krivičnom djelu se radi, kako naglašava definirat će se tokom istrage.

Napominje također da se pod nadzorom tužilaštva HNK provode sve neophodne i istražnje radnje na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Banke u BiH za tri mjeseca zaradile 230 miliona KM

Banke u Federaciji BiH su u prvom kvartalu ove...

Penzioneri dali rok Vladi FBiH: Navedeni ključni zahtjevi

Na adresu federalnog premijera Nermina Nikšića i ministra za...

Godišnjica masakra na Tuzlanskoj kapiji

Na današnji dan 1995. godine, srpske agresorske snage s...

Rijetko koja općina u BiH bilježi veći broj živorođenih od broja umrlih

Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (ANUBiH), Odjeljenje...