Općina Tešanj: Upozorenje stanovništvu

/

Dana 10.06.2022. godine uslijed obilnih padavina i pojave bujica nastale su poplave na većem dijelu općine Tešanj zbog čega je proglašeno stanje prirodne nesreće.

Upozorava se stanovništvo na visok rizik upotrebe vode za piće ukoliko je promijenila organoleptička svojstva (miris, okus, boju). Takvu vodu ne koristiti za piće već:

– koristiti vodu iz izvora provjerenog kvaliteta,

– koristiti flaširanu vodu,

– vodu upitnog kvaliteta prije upotrebe treba prokuhati u trajanju 30 minuta od ključanja.

Vlasnicima vodnih objekata (mjesne zajednice, udruženja građana i fizička lica) koji upravljaju vodovodnim sistemima ili posjeduju vlastiti bunar sugerišemo da vodu redovno hlorišu. Koncentraciju rezidualnog hlora u vodi na krajnjim tačkama sistema držati u vrijednosti od 0,3 mg/l do 0,5 mg/l uz svakodnevno kontrolisanje.

Nakon povlačenja vode potrebno izvršiti mehaničko čišćenje svih poplavljenih površina, objekata i vodnih objekata, zatim pranje detrdžentima te izvršiti dezinfekciju, saopćeno je iz Općine Tešanj.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Narcis Halilović predsjednik Bosanskog pozorišta Tešanj: U kulturu se jako malo ulaže

Gost našeg podcasta bio je Narcis Halilović, koji je...

MANN+HUMMEL pruža podršku mladim talentima: Ponosni smo što podržavamo obrazovanje

U MANN+HUMMEL BA vjerujemo da je obrazovanje temelj uspješne...

Tešanj: Pronađeno i uklonjeno neeksplodirano ubojno sredstvo

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj Operativni...

Nejla Tukić – učenica generacije 2023/24 u OŠ ” Mustafa Mulić” Šije

Nejla Tukić je rođena 28.09.2009. godine u Tešnju. Kroz...