Građani BiH slobodno mogu u Njemačku

/

Građanima BiH je dozvoljen ulazak u Njemačku bez posjedovanja kovid 19 dokumentacije, izjavila je generalni konzul BiH u Minhenu Vera Sajić.

Sajićeva je navela da je Ministarstvo inostranih poslova Njemačke danas objavilo nove uslove za ulazak stranaca u Njemačku kojima se ukidaju sva ograničenja vezana za virus korona.

“Tako da danas prestaju sve restrikcije u vezi sa ulaskom stranih državljana u Njemačku, a to su one koje se tiču potvrda o vakcinaciji protiv virusa korona ili testiranja na prisustvo virusa korona”, dodala je Sajićeva.

Ona je napomenula da su ove restrikcije ukinute za sve, osim za državljane Kine, i to zbog reciprociteta.

“Ministarstvo inostranih poslova Njemačke saopštilo je da i ukoliko dođe do pojave novih podvarijanti osnovnog soja virusa korona za neko zahvaćeno područje vrijediće restrikcije za ulazak u NJemačku koje su i ranije bile na snazi”, rekla je Sajićeva, piše BUKA.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Sporni tenderi koje su dobili Kinezi: Prijavljen direktor EPBiH i još nekoliko osoba

Kineska kompanija Dongfang Electric International Corporation u proteklom periodu...

Održana prva radionica u okviru projekta DANOVA NEXT

DANOVA NEXT predstavlja nastavak projekta DANOVA, koji je uspješno...

Večeras se vraća prva grupa hadžija u Bosnu i Hercegovinu

Prva grupa hadžija i hadžinica u utorak navečer, 25....

Norwegian Air Sweden ponovo uspostavio avioliniju za Oslo

Kako je i najavljeno, u petak je aviokompanija Norwegian...