Nije mogao stati: Teretni voz naletio na automobil

/

Teretni voz naletio je na putničko vozilo na putnom prelazu “Brđani” između Vranjaka i Koprivne na području Modriče, saopćeno je iz “Željeznica RS”.

Iz “Željeznica” su naveli da je teretni voz saobraćao iz Šamca ka Doboju i da se udes dogodio sinoć u 20:46 sati, prenosi Avaz.ba

– Mašinovođa je vidjevši vozilo na putnom prelazu postupio po propisima, davao zvučne signale upozorenja i pristupio kočenju, ali se nažalost udes nije mogao izbjeći – navodi se u saopćenju.

Na lice mjesta su odmah izašle nadležne službe Hitne pomoći i Ministarstva unutrašnjih poslova RS, kao i Komisija za vanredne događaje “Željeznica”.

“Željeznice” u saopćenju napominju da je putni prelaz “Brđani” osiguran saobraćajnom znakovima na putu, “Andrejevim krstom” i trouglom preglednosti.

Iz “Željeznica” ponovo apeluju da svi učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajne propise i signalizaciju, budu odgovorni prema sebi i drugima, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbjedno nakon prelaska pruge, nastave vožnju.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tešanj: U Cerovcu opljačkana vikendica

Prema zvaničnim informacijama MUP ZDK, u vremenskom periodu od...

Vozač povrijeđen nakon slijetanja vozila s ceste kod Zenice

Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se...

Tragedija u BiH: Utopio se maloljetnik

U utorak 18. juna, u Jablaničkom jezeru utopio se...

Tešanj: Iz radne mašine u Vukovu ukradeno 200 litara goriva

Dana 17.06.2024. godine u 14,35 sati putem telefona dežurnom...