Lejla Ljevaković učenica generacije OŠ ” 9.septembar” Medakovo

/

Odlukom Nastavničkog vijeća JU OŠ ” 9.septembar” Medakovo učenicom generacije školske 2021/22. godine proglašena je Lejla Ljevaković.

Rođena je 09.10.2007. godine u Zenici. S roditeljima i sestrama živi u tešanjskom naselju Trepče. Sa samo pet i po godina upisana je u OŠ “9. septembar” u Medakovo, gdje je zabilježila odličan uspjeh i primjerno vladanje kroz cijelo školovanje.

Tokom svog školovanja pokazala je brojna interesovanja, pa je tako uzimala učešće na takmičenjima iz vjeronauke i prve pomoći, gdje je sa svojom grupom osvojila dva puta prvo mjesto na općinskom, te treće mjesto na kantonalnom takmičenju.

Pored nastave učestvovala je u mnogim vannastavnim aktivnostima, te se pokazala kao pravi borac trenirajući u Karate klubu „Unija“ Tešanj. Karate trenira od 2016., te je zajedno sa svojim klubom kući redovno donosila medalje s mnogih takmičenja. Godine 2018., bila je viceprvakinja države u svojoj kategoriji u karateu, nosilac je smeđe-crnog pojasa.

Njene želje za budućnost definisane su još otkako je upisala šesti razred. Naime, Lejla želi upisati srednju Medicinsku školu, postati uspješna doktorica, a medicina u njenom srcu zauzima posebno mjesto. Također, ima veliku želju da volontira u Crvenom križu/krstu.

Povezani postovi

Posjeta predškolske ustanove CIOM Matuzići Dnevnom centru za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Tešanj

Jučer su mališani iz Predškolske ustanove CIOM Matuzići, Doboj...

SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD DOBOJA Sudarili se automobil i kamion, više osoba povrijeđeno

Saobraćajna nezgoda dogodila se u 6.45 na regionalnom putu Doboj-Modriča, a...

Učenici Mješovite škole u Tešnju posjetili Dnevni centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama

Dana 27.02.2024.godine Poslovnu jedinicu Tešanj Dnevnog centra za djecu...

Evo ko je izabran u Povjereništvo SDA Tešanj

Predsjedništvo SDA BiH je na svojoj sjednici, 26.2.2024. godine...