Lejla Ljevaković učenica generacije OŠ ” 9.septembar” Medakovo

/

Odlukom Nastavničkog vijeća JU OŠ ” 9.septembar” Medakovo učenicom generacije školske 2021/22. godine proglašena je Lejla Ljevaković.

Rođena je 09.10.2007. godine u Zenici. S roditeljima i sestrama živi u tešanjskom naselju Trepče. Sa samo pet i po godina upisana je u OŠ “9. septembar” u Medakovo, gdje je zabilježila odličan uspjeh i primjerno vladanje kroz cijelo školovanje.

Tokom svog školovanja pokazala je brojna interesovanja, pa je tako uzimala učešće na takmičenjima iz vjeronauke i prve pomoći, gdje je sa svojom grupom osvojila dva puta prvo mjesto na općinskom, te treće mjesto na kantonalnom takmičenju.

Pored nastave učestvovala je u mnogim vannastavnim aktivnostima, te se pokazala kao pravi borac trenirajući u Karate klubu „Unija“ Tešanj. Karate trenira od 2016., te je zajedno sa svojim klubom kući redovno donosila medalje s mnogih takmičenja. Godine 2018., bila je viceprvakinja države u svojoj kategoriji u karateu, nosilac je smeđe-crnog pojasa.

Njene želje za budućnost definisane su još otkako je upisala šesti razred. Naime, Lejla želi upisati srednju Medicinsku školu, postati uspješna doktorica, a medicina u njenom srcu zauzima posebno mjesto. Također, ima veliku želju da volontira u Crvenom križu/krstu.

Povezani postovi

Tešanj danas posjetio Elmedin Konaković

Danas, sa početkom u 16 sati, u prostorijama Udruženja...

Saobraćajna nesreća u Kraševu, napravio se ogroman zastoj

Kako nam javljaju naši čitatelji, došlo je do lakše...

Firma Glück Norm prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj "Jedan privrednik,...

Šok za Mehmedovića, Šišić ostaje u SDA

Osnivanjem novog političkog projekta “NAPRIJED” nekadašnjeg prvog čovjeka SDA...