Doboj: Podignuta optužnica protiv pet lica zbog izborne prevare na biračkom mjestu

/

Okružno javno tužilaštvo u Doboju, dana 03.05.2022. godine, nakon sprovedene istrage, podiglo je optužnicu protiv O.S. (1980), P.D. (1981), V.D. (1995), B.S. (1991) i P.S. (1985) svi iz Doboja, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo Izborna prevara.

Optužnica ih tereti da su dana 15.11.2020.godine, za vrijeme održavanja lokalnih izbora za nivo gradonačelnika grada Doboj i Skupštine grada Doboj, zajedno i po prethodnom dogovoru, O.S. kao predsjednik biračkog odbora a P.D., V.D., B.S. i P.S. kao članovi biračkog odbora na biračkom mjestu Osnovna škola „Sveti Sava 2“ Doboj, broj biračkog mjesta 038B013, izvršili dodavanje glasačkih listića, što je za posljedicu imalo falsifikovanje rezultata izbora, te omogućili njima poznatom licu da se na Izvodu iz centralnog biračkog spiska za navedeno biračko mjesto, u rubrikama pod rednim brojevima 121, 123, 310, 373, 389, 391, 392, 476, 477, 478, i 479, gdje su upisana imena birača potpišu umjesto G.B, G.Lj., J.R., L.P., L.A. , L.V., L.D., M.A., M.D., M.J. i M.M. na mjestu predviđenom za potpis glasača na glasačkom mjestu, na koji način su dodajući glasove ovih lica povećali broj glasačkih listića, znajući da isti nisu izlazili na glasanje niti ostvarili svoje biračko pravo i isti se nisu potpisali, kojim radnjama su nezakonito povećali izborni rezultat jednom od kandidata na izborima za gradonačelnika grada Doboj i Skupštine grada Doboj, te dodavanjem glasova falsifikovali izborne rezultate.

Optužnica je dostavljena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Doboju, piše Dobojski.info.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Amina Kopić: Učenica generacije 2020 – 2024 “JU Srednje tehničke škole” Tešanj

Učenica generacije "JU Srednje tehničke škole" Tešanj je Amina...

Narcis Halilović predsjednik Bosanskog pozorišta Tešanj: U kulturu se jako malo ulaže

Gost našeg podcasta bio je Narcis Halilović, koji je...

MANN+HUMMEL pruža podršku mladim talentima: Ponosni smo što podržavamo obrazovanje

U MANN+HUMMEL BA vjerujemo da je obrazovanje temelj uspješne...

Tešanj: Pronađeno i uklonjeno neeksplodirano ubojno sredstvo

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj Operativni...