Potpisani ugovori sa neformalnim grupama mladih u okviru programa „Omladinske banke Zavidovići“

/

U okviru drugog kruga Javnog poziva „Omladinske banke Zavidovići“ potpisani su ugovori za dodjelu i korištenje bespovratnih novčanih sredstava – grant za projekte neformalnih grupa mladih i to: projekat „Krojimo budućnost“ i „Naša učionica – vesela radionica“ čija ukupna vrijednost iznosi 5.240,00 KM.

Sredstva su obezbijeđena od strane Fondacije „Mozaik“ i iz Budžeta Grada Zavidovići uz vlastito sufinansiranje kroz doprinos zajednice. Bitno je naglasiti da je Grad Zavidovići u toku protekle godine izdvojio 12.000,00 KM za sufinansiranje projekata neformalnih grupa mladih u okviru programa „Omladinska banka Zavidovići“ a na osnovu potpisanog Memoranduma o saradnji između Grada Zavidovići i Fondacije „Mozaik“ u periodu od 2019.-2023. godine. Potpisani Memorandum uključuje podršku mikrobiznisima mladih, razvoju društvenog poduzetništva mladih, investiranju u razvoj prototipa i pokretanju društvenih biznisa kroz Mozaik impakt inkubator u periodu oktobar 2019. – decembar 2023. godine.

Gradonačelnik Hašim Mujanović čestita zavidovićkoj omladini na ostvarenim rezultatima i zahvaljuje se na aktivnom učešću u programima koji doprinose stvaranju ugodnijeg ambijenta i boljih uslova života mladih osoba. Cilj ovog projekta je podržati mlade ljude koji bi trebali biti pokretačka snaga društvenih i ekonomskih promjena u našoj domovini Bosni i Hercegovini. Svojim aktivnostima i ostvarenim rezultatima služe za primjer drugoj omladini i postavljaju temelje za nove društvene i ekonomske vrijednosti u svojim lokalnim zajednicama. Gradonačelnik poziva omladinke i omladince da se aktivnije uključe u društveno-korisne tokove života te da kvalitetnim prijedlozima i projektima zajedno doprinosimo korjenitim promjenama u Gradu a Gradska uprava i Gradonačelnik nude saradnju i daju svoju podršku.

Povezani postovi

Samir Bajrić podnio ostavku na mjesto predsjednika Mjesne zajednice Šije

Nakon što je prošle godine Jasmin Čajić dao ostavku...

Firma ADENAL Jelah prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U okviru projekta "Jedan privrednik, jedna učionica", kojeg provodi...

Maglajlije obradovale više od 100 pacijenta u Općoj bolnici Tešanj

Ko od vas osvane u miru i sigurnosti svoga...

Mirela Buljubašić pristupila Našoj stranci Tešanj

Mirela Buljubašić, magistrica književnosti naroda BiH i b/h/s jezika,...