Potpisani ugovori sa neformalnim grupama mladih u okviru programa „Omladinske banke Zavidovići“

/

U okviru drugog kruga Javnog poziva „Omladinske banke Zavidovići“ potpisani su ugovori za dodjelu i korištenje bespovratnih novčanih sredstava – grant za projekte neformalnih grupa mladih i to: projekat „Krojimo budućnost“ i „Naša učionica – vesela radionica“ čija ukupna vrijednost iznosi 5.240,00 KM.

Sredstva su obezbijeđena od strane Fondacije „Mozaik“ i iz Budžeta Grada Zavidovići uz vlastito sufinansiranje kroz doprinos zajednice. Bitno je naglasiti da je Grad Zavidovići u toku protekle godine izdvojio 12.000,00 KM za sufinansiranje projekata neformalnih grupa mladih u okviru programa „Omladinska banka Zavidovići“ a na osnovu potpisanog Memoranduma o saradnji između Grada Zavidovići i Fondacije „Mozaik“ u periodu od 2019.-2023. godine. Potpisani Memorandum uključuje podršku mikrobiznisima mladih, razvoju društvenog poduzetništva mladih, investiranju u razvoj prototipa i pokretanju društvenih biznisa kroz Mozaik impakt inkubator u periodu oktobar 2019. – decembar 2023. godine.

Gradonačelnik Hašim Mujanović čestita zavidovićkoj omladini na ostvarenim rezultatima i zahvaljuje se na aktivnom učešću u programima koji doprinose stvaranju ugodnijeg ambijenta i boljih uslova života mladih osoba. Cilj ovog projekta je podržati mlade ljude koji bi trebali biti pokretačka snaga društvenih i ekonomskih promjena u našoj domovini Bosni i Hercegovini. Svojim aktivnostima i ostvarenim rezultatima služe za primjer drugoj omladini i postavljaju temelje za nove društvene i ekonomske vrijednosti u svojim lokalnim zajednicama. Gradonačelnik poziva omladinke i omladince da se aktivnije uključe u društveno-korisne tokove života te da kvalitetnim prijedlozima i projektima zajedno doprinosimo korjenitim promjenama u Gradu a Gradska uprava i Gradonačelnik nude saradnju i daju svoju podršku.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

SUĐENJE OBRENU PETROVIĆU: Krivična prijava zbog davanja lažnih iskaza

Centar za humanu politiku podnio je krivičnu prijavu protiv...

Budući doktor i sadašnji lider: Upoznajte Safeta Hopića

Rođen 1995. godine u Tešnju, Safet Hopić je pravi...

Okupljanje udruženja ABNOR-a : Ministar Sirovica dodijelio priznanje najstarijem borcu

Danas je u Tešnju održano okupljanje članova udruženja antifašističkih...

Promjene na čelu stranka: Edin Mahmutović umjesto Fahira Sole predsjednik OO NES (ASDA) TEŠANJ

Dosadašnji dugogodišnji predsjednik OO NES (ASDA) Tešanj Fahir Solo...