Srbija pronašla put za izvoz u Rusiju, ide preko Turske

/

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović rekao je kako je “pronađen put za izvoz proizvoda Srbije u Rusiju”.

On je kazao da je taj put ide preko Turske i pojedinih baltičkih zemalja. Nedimović je za RTS rekao da je otklonjen i problem s izvozom jabuka, a istakao je da je Srbija u prethodnom mjesecu izvezla više jagoda nego u istom periodu prošle godine, prenosi Avaz.ba

Nedimović je ocijenio da su trenutna dešavanja na tržištu hrane u svijetu “dječja igra” u odnosu na ono što će biti za šest mjeseci ili za godinu, zbog čega je, po njegovim riječima, “potrebna budnost svih institucija” u Srbiji i podsjetio da su donijete tromjesečne kvote za izvoz.

– Moramo da balansiramo, ne smije da se dogodi da bude da smo proizveli, a mi da nemamo. U Srbiji mora da bude svega i da imamo dovoljno za komšije na “Otvorenom Balkanu” – rekao je Nedimović, prenosi Beta.

On dodaje da Srbija potroši 1,3 do 1,5 miliona tona pšenice i za hljeb i za sve, a da ostao ide u izvoz.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Emotivna objava Usame Zukorlića: Otkrio gdje je umrla njegova majka

Usame Zukorlić na svom zvaničnom Facebook profilu objavio je emotivnu...

Potvrđeno: Poginuo iranski predsjednik i svi putnici u helikopteru

Ebrahim Raisi, predsjednik Irana, poginuo je u helikopterskoj nesreći,...

Značajan pad prodaje pesticida u EU

Došlo je do upadljivog pada količine pesticida prodatih u...

Švicarska je pobjednik Eurosonga, Hrvatska na drugom mjestu

Švicarska je pobjednik 68. izdanja muzičkog takmičenja Eurosong koje...