Kbs Titanium Usora uzeo učešće na “Balkanskom prvenstvu”: Kući donijeli zlatnu, srebrenu i bronzanu medalju

/

Kbs Titanium iz Usore, uzeo je učešće na “Balkanskom prvenstvu”, te su sa sobom kući ponijeli zlatnu, srebrenu i bronzanu medalju.

Kako su napisali na svojoj Facebook stranici “Balkansko prvenstvo” održalo se u Kraljevu, Srbija, gdje je nastupila Kik boks reprezentacija Bosne i Hercegovine u čijem su sastavu uzela učešće tri člana KBS “TITANIUM” USORA. U jakoj konkurenciji za medalju takmičari ovog kluba ostvarili su sljedeće vrhunske rezultate: Jasmina Merdic zlatna medalja LK+70kg, potom Kanita Muminovic srebrna medalja LK -52kg i Mehmed Hodzic bronzana medalja KL +94kg.

Kako su naveli iz KBS “Titanium” ovo takmičenje bila je još jedna provjera za takmičare koji se spremaju za Svjetsko juniorsko prvenstvo u Italiji i Evropsko seniorsko prvenstvo u Turskoj koje će se održati u drugom dijelu sezone takmičenja.
Takmičarka Jasmina Merdić koja se takmiči u Low Kicku u seniorskoj konkurenciji ostala neporažena u prvoj polusezoni iza koje su osvojeni Evropski kup, dva Svjetska kupa i Balkansko prvenstvo.

Povezani postovi

Pet medalja za takmičare KBS ARENA Tešanj

Takmičari  KBS Arena Tešanj sudjelovali su na 1. kolu...

KK Gradina Tešanj domaćini završnog turnira Final Four za ulazak u A1 Ligu BiH

Nakon pobjede u Zenici u posljednjem kolu rezultatom 76:83,...

Veliki uspjeh za FT Tešanj u play-offu za Premijer futsal ligu BiH

U uzbudljivoj utakmici play-offa za prvaka, FT Tešanj je...

Takmičari Taekwondo Akademija Tešanj-Šije uspješni na Državnom prvenstvu

Takmičar Taekwondo Akademija Tešanj-Šije su nastupali u Sarajevu, u dvorani...