Kbs Titanium Usora uzeo učešće na “Balkanskom prvenstvu”: Kući donijeli zlatnu, srebrenu i bronzanu medalju

/

Kbs Titanium iz Usore, uzeo je učešće na “Balkanskom prvenstvu”, te su sa sobom kući ponijeli zlatnu, srebrenu i bronzanu medalju.

Kako su napisali na svojoj Facebook stranici “Balkansko prvenstvo” održalo se u Kraljevu, Srbija, gdje je nastupila Kik boks reprezentacija Bosne i Hercegovine u čijem su sastavu uzela učešće tri člana KBS “TITANIUM” USORA. U jakoj konkurenciji za medalju takmičari ovog kluba ostvarili su sljedeće vrhunske rezultate: Jasmina Merdic zlatna medalja LK+70kg, potom Kanita Muminovic srebrna medalja LK -52kg i Mehmed Hodzic bronzana medalja KL +94kg.

Kako su naveli iz KBS “Titanium” ovo takmičenje bila je još jedna provjera za takmičare koji se spremaju za Svjetsko juniorsko prvenstvo u Italiji i Evropsko seniorsko prvenstvo u Turskoj koje će se održati u drugom dijelu sezone takmičenja.
Takmičarka Jasmina Merdić koja se takmiči u Low Kicku u seniorskoj konkurenciji ostala neporažena u prvoj polusezoni iza koje su osvojeni Evropski kup, dva Svjetska kupa i Balkansko prvenstvo.

Povezani postovi

Novi igrać NK TOŠK Hamza Gasal

NK TOŠK Tešanj saopćio je danas da je postignut...

Lana Pudar i Irfan Peljto: Drže BiH na sportskoj karti svijeta

Dok posljednje vrijeme naslovnice pune vijesti iz crne hronike...

Bravo, Sireno naša: Lana Pudar se plasirala u polufinale SP-a

Lana Pudar (18) plasirala se u polufinale utrke na...

Maglajlije s reprezentacijom Katara ponovo postali prvaci Azije u rukometu

Rukometna reprezentacija Katara sinoć je pobjedom u finalu protiv...