Da nije žalosno bilo bi smješno: Osvrt na imenovanja OIK Tešanj

/

Općinski vijećnik Amir Šaranović na društvenoj mreži Facebook, napisao je svoj osvrt na imenovanje OIK Tešanj, a mi ga prenosimo u cjelosti:

“Osvrt na imenovanja OIK Tešanj. Da nije žalosno bilo bi smiješno. Iz trećeg puta i to imenovanja preko telefona. Da se prisjetimo kako je prošla skoro godina pa se imenovanja riješila telefonskim pozivom.

Mnogo je sjednica prošlo na istoj tački pa idemo redom. Prvo razrješenje starog sastava OIK-a pa imenovanje novog ..Gdje smo skoro svi bili nesigurni koliko je to po uredbi CIK-a BiH,pa nas u tu nesigurnost pokušaše uvjeriti praveći nas neupućenim i nedorečenim.

I usvojiše ga takvog kakav je i serviran,nakaradnog. Nakon reakcije prema CIK-u BiH uspjeli smo tu nesmotrenost i lažnu samouvjerenost vladajućih oboriti i vratiti na početak. Stim dobiše i rok od par dana da riješe kako spada.

Međutim šta se dešava nastavljaju sa destrukcijom ovog izbornog sistema i zamjenske članove i predsjednika odabiru telefonskim pozivom.

Bez trunke odgovornosti i štete koju su napravili kada su upozoravani nastavili su tom retorikom i sav izborni proces dali u ruke svojoj stranačkoj mašineriji.

Ja lično izgubio sam svaki vid u sigurnost i regularnost izbora u našoj općini jer očito se nastavlja praksa da je bitnije ko broji nego ko glasa.

Ma koliko ovi imenovani ljudi bili kvalitetni imenovani su bez ikakve procedure lično pozivom na telefon i poredani kao figure na šahovskoj tabli odnosno sa bandere od izborne kampanje na funkciju zamjenskog predsjednika.

I zbog toga ja imam pravo da sumnjam u pravednost i gubim nadu da će se ikada pustiti nada da se biraju najbolji ma iz koje stranke bili nego oni podobni i poslušni”, napisao je Šaranović.
Fotografije pogledajte u galeriji ispod

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Amina Kopić: Učenica generacije 2020 – 2024 “JU Srednje tehničke škole” Tešanj

Učenica generacije "JU Srednje tehničke škole" Tešanj je Amina...

Narcis Halilović predsjednik Bosanskog pozorišta Tešanj: U kulturu se jako malo ulaže

Gost našeg podcasta bio je Narcis Halilović, koji je...

MANN+HUMMEL pruža podršku mladim talentima: Ponosni smo što podržavamo obrazovanje

U MANN+HUMMEL BA vjerujemo da je obrazovanje temelj uspješne...

Tešanj: Pronađeno i uklonjeno neeksplodirano ubojno sredstvo

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj Operativni...