Borenović: Odlukom Viškovićevog SNSD-a zaustavljeno ukidanje akciza i smanjenje cijena goriva

/

– Izjava predsjednika Vlade RS, Radovana Viškovića, da će akcize na gorivo biti ukinute do 1. aprila, sarkastično je karakterisana kao prvoaprilska šala. Međutim, najnovija izjava da bi akcize na gorivo bile ukinute da se oni pitaju i samostalno donose odluke, uopšte nije smiješna, nego je za ozbiljno razmatranje ko nam godinama vodi izvršnu vlast, jer je dobro poznato da je isključivo i jedino odlukom Viškovićevog SNSD-a zaustavljeno ukidanje akciza i smanjenje cijena goriva za skoro pola marke već četvrti mjesec – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović, prenosi Avaz.ba

Borenović je podsjetio Viškovića da je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio zakone o ukidanju akciza na gorivo i diferenciranoj stopi PDV-a, ali da su ti zakoni stopirani u Domu naroda njihovim bezobraznim zakonodavnim vratolomijama.

– Smanjenje cijena goriva i pojeftinjenje životnih namirnica nije prošlo zbog i samo zbog četiri glasa protiv delegata SNSD-a, Nikole Špirića, Sredoje Novića, Dušanke Majkić i Lazara Prodanovića i sada Višković izjavi ovako nešto, što je za nepovjerovati. Hoće li još pokušati da nas uvjeri da akcize ne bi bile ni uvedene da su se oni pitali, kao da smo zaboravili Vigemarkovu “akciznu koaliciju” koju je činio i SNSD koji je i uveo akcize?

Hoće li pokušati da nas uvjere da se prihodi od akciza koriste namjenski, za izgradnju autoputeva kako je bilo predviđeno, a ne da se svaki centimetar od ovo malo izgrađenog napravilo tako što su nas zadužili? Navikli smo od SNSD-a da, kako se približavaju izbori, slušamo svakakve izjave koje su za rubriku vjerovali ili ne, ali ova Viškovićeva definitivno može ući u vrh nebuloza i obmana koje su izrekli – rekao je Borenović.

Povezani postovi

Hoće li se u 2024. teže dolaziti do kredita, šta kažu u Agenciji za bankarstvo?

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) je krajem novembra...

Inspektori češljali 40 ugostiteljskih objekata. Evo šta su našli

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH - Kantonalnog poreznog ureda...

UP MUP-a TK: Kod žene iz Doboja u autu pronađeno 1,2 kilograma droge

Policija je uhapsila M.H (43) iz Doboja nakon što...

“Dan ružičastih majica”: Kome prijaviti vršnjačko nasilje u BiH?

Kantonalna javna ustanova "Porodično savjetovalište" će u srijedu, 28....