Kina zbog visokih temperatura potrošila rekordnu količinu električne energije

/

Potrošnja električne energije u kineskim provincijama Shandong i Henan ove je sedmice dosegla rekordne nivoe, prvenstveno zbog korištenja klima uređaja dok su se toplinski valovi širili regijama sjeverno od rijeke Yangtze.

Opterećenje električnom energijom na Shandongovoj elektroenergetskoj mreži u utorak je doseglo 92,94 miliona kilovata, nadmašivši vrhunac od 90,22 milona kilovata iz 2020. godine, čime je postavljen rekord, objavila je državna televizija u srijedu.

Nekoliko gradova u Shandongu, u kojima su izdana upozorenja o visokim temperaturama, također je bilježilo historijski velika opterećenja.

Opterećenje u Henanu u ponedjeljak su dosegla vrhunac od 71,08 miliona kilovata, nadmašivši prethodnodnevni rekord od 65,34 miliona kilovata.

Premijer Li Keqiang, prilikom posjete termoenergetskoj kompaniji u pokrajini Hebei, rekao je da Kina mora povećati kapacitet proizvodnje uglja kako bi “odlučno spriječila nestanke struje”, navodi se u sažetku državnih medija objavljenom kasno u utorak.

Izvor: Klix.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Pogledajte kako se Zagrepčaninu za nekoliko sekundi zapalio električni romobil (VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavio se snimak sa jednog parkinga,...

Emotivna objava Usame Zukorlića: Otkrio gdje je umrla njegova majka

Usame Zukorlić na svom zvaničnom Facebook profilu objavio je emotivnu...

Potvrđeno: Poginuo iranski predsjednik i svi putnici u helikopteru

Ebrahim Raisi, predsjednik Irana, poginuo je u helikopterskoj nesreći,...

Značajan pad prodaje pesticida u EU

Došlo je do upadljivog pada količine pesticida prodatih u...