Foto: Svečana dodjela diploma za 256 maturanata Mješovite srednje škole Tešanj

/

Svečana dodjela diploma maturantima Mješovite srednje škole Tešanj upriličena je 22.06.2022. godine u Sportsko – rekreacionom centru. Tokom svečanosti 256 maturanata dobilo je diplome  , a obrazovali su se u 12 različitih zanimanja. Sala je bila prepuna lijepih i radosnih lica , talentovanih i sposobnih mladih ljudi, budućih programera, dobrih zanatlija, poduzetnika, sportista, napisali sui z ove škole na svojoj Facebook stranici.

Nakon himne Gaudeamus i himne Bosne i Hercegovine svečanost je otvorila profesorica Nadina Bešlagić koja je bila moderator programa. Direktorica Jasminka Mujkanović u svom prigodnom govoru poželjela je maturantima lijepu i sretnu budućnost i zahvalila se roditeljima na povjerenju pri odabiru Mješovite srednje škole kao obrazovne institucije za njihovu djecu, kao  i podršci koju su pružali proteklih godina. U uvodnom dijelu programa obratili su se i pomoćnica načelnika Općine Tešanj, Almina Alagić i direktor uspješne tešanjske firme Pobjeda, Elvedin Ćosatović . Zahvaljujemo im se na podršci, lijepim riječima i željama koje su uputili maturantima , roditeljima i profesorima. Danial Rošić , učenik generacije, se  emotivnim riječima  obratio prisutnima u ime svih maturanata ove generacije.

Zatim je uslijedio i najsvečaniji trenutak manifestacije, dodjela diploma maturantima , diplome su dodjeljivali razrednici. Direktorica Jasminka Mujkanović prvo je uručila posebne diplome učenicima koji su tokom obrazovanja svake školske godine imali odličan ( 5,0) uspjeh i primjerno vladanje, a to su: Danial Rošić, Armin Agić, Dženan Sejdić, Azra Bobarić i Amina Đuhera.

Harun Ćostović, lijepom pjesmom  je upotpunio ove svečane trenutke. Uslijedilo je druženje maturanata i roditelja sa  direktoricom i razrednicima.

Povezani postovi

Firme STAR-S – Zlatarna Dar i Nekretnine Star-S Tešanj prijatelji Mješovite srednje škole

Aktivnosti na provođenju projekta "Jedan privrednik, jedna učionica "...

Marica Ružić – muzika je najljepši način za povezivanje ljudi

„Pjevat' ćemo šta nam srce zna, pjesme sa svih...

U Tešnju stranke Trojke kao “rogovi u vreći”

Dok na nivou Federacije BiH i države BiH, stranke...

Nakon 16 godina članstva: Mirela Buljubašić napustila SDP Tešanj

Mirela Buljubašić bila je članica Glavnog odbora SDP BiH,...