JP RAD Tešanj: Mogućnost primjene blok tarife

/

JP RAD Tešanj na dvojoj Facebook stranici objavio je saopćenje u kojem se navodi kako će ovog ljeta biti u mogućnosti primjene blok tarife:
“Poštovani korisnici usluga javnog vodosnabdijevanja, od 01.06.2022. do 30.06.2022. služba za obračun komunalnih usluga radi na očitanju 8466 vodomjera. Shodno odluci o Vodovodu i kanalizaciji Općine Tešanj u narednom periodu postoji mogućnost primjene BLOK tarife za sve ekstremne ili uvećane potrošače.
Općina Tešanj i JP RAD d.d. poduzeli su niz aktivnosti na povećanju raspoloživih količina vode, ali bez obzira na to, ne bi trebali da se ponašamo neodgovorno, nepotrebno rasipamo raspoložive količine te da ih prekomjerno trošimo.
Pozivamo na racionalnu potrošnju, a nesavjesno i neracionalno trošenje vode bit će naplaćeno primjenom BLOK tarife.
Pitku vodu iz našeg sistema koristite samo za normalnu potrošnju (voda za piće, lična higijena…) , bez nepotrebnih rasipanja i prekomjernih trošenja. Nadamo se da ćemo na ovaj način uticati pozitivno na svijest naših građana, te da ćemo ovu godinu završiti bez mjera redukcije u vodosnabdijevanju, kao i bez mjera primjene blok tarife”, stoji na Facebook stranici  JP RAD d.d. Tešanj.

Povezani postovi

Poziv mladim volonterima za prijavu

Imaš između 15 i 30 godina? Voloner_ka si i...

Doboj Jug: Obavještenje o javnoj raspravi

Skupština Zeničko-dobojskog kantona na svojoj 10.sjednici održanoj dana 22.06.2023....

Promocija knjige Fuda Šišića u srijedu 05. jula u Tešnju

Centar za kulturu i obrazovanje Tešanj Vas poziva na...

Najam proizvodnog ili skladišnog prostora u industrijskoj zoni Bukva općina Tešanj

Najam proizvodnog ili skladišnog prostora u industrijskoj zoni Bukva....