U Sarajevu svečano obilježen Dan policije postrojavanjem ešalona FUP-a

/

Danas je u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” svečano obilježen Dan policije. Pripadnicima Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova su se obratili predstavnici Vlade Federacije BiH ističući podršku radu policijskih struktura.

U Federaciji BiH 1. juli obilježava se kao Dan policije. Tim povodom Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova organiziralo je svečanost obilježavanja postrojavanjem policijskih ešalona i predaju raporta federalnom ministru unutrašnjih poslova Aljoši Čampari.

Prisutnima su se obratili i zamjenik direktora Fedralne uprave policije Ensad Korman i premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Korman je čestitao prisutnima Dan policije i pozvao ih da se sjete svih svojih kolega koji više nisu u službi.

Ministar Čampara kazao je da je danas prilika da se vidi snaga policijskih struktura u FBiH koji mogu odgovoriti svim sigurnosnim izazovima.

Federalni premijer zahvalio se pripadnicima ministarstva unutrašnjih poslova na predanom i požrtvovanom radu ističući kako u Vladi FBiH imaju iskrenog prijatelja, piše Klix. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tužilaštvo iznijelo sumnje o ulogama petero uhapšenih u kartelu među kojima je i influenserica

Završeno je prvo ročište za pet osumnjičenih koji su...

Povećanje plata nije dovoljno da bi ljudi ostali u jednoj kompaniji

U BiH još nedostaju radnici u građevini i trgovini,...

Usvojen zakon: Od sada poslodavci mogu zaključivati ugovore o radu sa studentima

Predstavnički dom Federalnog parlamenta usvojio je Prijedlog Zakona o...

Akcija “Piramida” širom države: Pretresi na 16 lokacija u tri kantona, na krijumčarenju migranata zaradili više od 6 miliona KM

Policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine započeli su...