Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović upriličio prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola sa područja Grada Zavidovići za školsku 2021./2022. godinu

/

U  Velikoj sali Grada Zavidovići Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović, 20.07.2021. godine, upriličio je prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola sa područja Grada Zavidovići za školsku 2021./2022. godinu.

Završetkom školske godine, tradicionalno u Velikoj sali Grada Zavidovići, Gradonačelnik održava prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola.

Riječ je o učenicima koji su se tokom osnovnog odnosno srednjeg obrazovanja, pored izuzetnog uspjeha i uzornog vladanja u školi, istakli i u mnogim vannastavnim aktivnostima koje su doprinijele ugledu škole.

Svečanom prijemu prisustvovali su učenici, roditelji i direktori škola. Čestitke učenicima, njihovim roditeljima i profesorima uputio je Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović.

Učenicima generacije osnovnih i srednjih škola Gradonačelnik je uručio pismene pohvale i novčane nagrade. Naglasio je da su ponos svojih roditelja, nastavnika i profesora, ali i cijelog Grada, te da se svaki trud i zalaganje u sticanju znanaja i obrazovanja isplati.

Grad Zavidovići već dugi niz godina zajedno sa ministarstvima omogućuje stipendije za učenike na osnovu nekoliko kriterija, između ostalog i za nadarene studente. Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović poziva nagrađene učenike da apliciraju za dobivanje stipendije u daljem školovanju, uz želju da svojim znanjem doprinesu Gradu Zavidovići i Bosni i Hercegovini.

Učenici generacije osnovnih i srednjih škola za školsku 2021./2022. godinu su:

  1. Frkatović Naida – JU „Prva osnovna škola Zavidovići“,
  2. Keserović Emina – JU „Druga osnovna škola Zavidovići“,
  3. Halilčević Nadija – JU Osnovna škola „Gostović“,
  4. Karahasanović Samra – JU  Osnovna škola „Kovači“,
  5. Mustafić Maid – JU Osnovna škola „Hajderovići“,
  6. Đerzić Emina – JU Osnovna škola „Vozuća“,
  7. Bukvić Ajla – JU Gimnazija „Rizah Odžečkić,
  8. Zvekić Amina – JU „Srednja tehnička škola“ i
  9. Alihodžić Emina – JU „Mješovita srednja škola“

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Mješovita srednja škola Tešanj prva na Kantonalnom takmičenju iz informatike

Učenici MSŠ iz Tešnja učestovali su na Kantonalnom takmičenju...

Firma H&HMT Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj " Jedan...

Historijski uspjeh dječaka iz NK TOŠK-a na Međunarodnom turniru Čin Čin

Protekla tri dana selekcija 2016, Omladinskog pogona NK TOŠK...

Firma Salkić Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj "Jedan privrednik,...