Objavljen broj koliko danas imamo novozaraženih u BiH, preminule dvije osobe

Datum:

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 876 uzoraka, od kojih je 165 bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom i Unsko-sanskom

U Bosni i Hercegovini je u protekla 24 sata registrovano 413 novih slučajeva koronavirusa, od 1.290 obrađenih testova. Prijavljena su dva smrtna ishoda, oba u Federaciji BiH. Do sada je u BiH od posljedica zaraze virusom korona preminulo ukupno 15.841 osoba.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 876 uzoraka, od kojih je 165 bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom i Unsko-sanskom.

Do sada je u Federaciji BiH testiran ukupno 1.295.701 uzorak, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 254.637 osoba.

U protekla 24 sata, u Federaciji BiH prijavljena su dva smrtna ishoda i to u Hercegovačko-neretvanskom i Tuzlanskom kantonu. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH do sada je 8.903.

U pоsljеdnja 24 sata u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 271 lаbоrаtоriјskоg uzоrkа, а nоvi virus kоrоnа pоtvrđеn је kоd 139 оsоbа. Nije priјаvljеn niјеdаn smrtni slučај.

Dо sаdа је u Rеpublici Srpskој pоtvrđеnо 114.240 slučaјеvа virusа kоrоnа, а prеminulе su 6.402 оsоbе kоd kојih је pоtvrđеn tеst nа virus kоrоnа. Tеstirаnе su ukupnо 430.723 оsоbе. Ukupаn brој hоspitаlizоvаnih u Rеpublici Srpskој је 95, a nа rеspirаtоru је pеt оsоbа.

U Brčko distriktu je registrovano 109 novih slučajeva zaraze, urađena su 143 testa, a trenutno je aktivan 271 slučaj. Od posljedica zaraze koronavirusom u Brčko distriktu do sada je preminulo ukupno 536 osoba, piše fokus.

Povezani postovi
Related

Zašto nezaposlenih nema u mjerama pomoći Vlade FBiH?

Redakciji Faktora u više navrata su se obraćali nezaposleni...

Godina zatvora: Krivotvorio novčanice i na dogovoreno mjesto dolazio odjeven kao policajac

Optuženi Semir Trebinjac (1991) sporazumno je priznao krivicu, nakon...

Objavljen javni poziv za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih

Javni poziv za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih u...

Građanima FBiH od danas dostupni turistički vaučeri po 200 KM

Turistički vaučeri koje je Vlada Federacije BiH najavila prije...