Na graničnim prijelazima otkriveno deset osoba koje su potraživali sudovi i policija

/

Službenici Jedinice granične policije BiH Gradiška, 29. jula 2022. godine, lišili su slobode B.Š. (1955.), državljanina Bosne i Hercegovine. Naime, graničnim povjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela „nasilje u obitelji“.

Kontroliran je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i u toku dana bit će predat nadležnom organu. Prethodno, 28. jula 2022., službenici ove jedinice lišili su slobode dvojicu državljana BiH prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradiška. Za Z.L. (1984.) je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora, dok je za S.M. (1960.) utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnog djela „izbjegavanje davanja izdržavanja“. Predati su službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Službenici Jedinice GPBiH Trebinje, 28. jula 2022., lišili su slobode A.H. (2001.) jer je ustanovljeno da je za njom Policijska stanica Banja Luka – Lazarevo raspisala potragu zbog krivičnog djela „nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici“. Bh. državljanka je kontrolirana na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Zupci i predata službenicima Policijske uprave Trebinje. Prethodno, 27. jula 2022., službenici ove jedinice predali su A.M. (1982.) službenicima Policijske uprave Trebinje, nakon što je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela „izbjegavanje izdržavanja“. Državljanin Jordana je, također, kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Zupci.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla, 27. jula 2022., na letu iz Beča, lišen je slobode E.H. (1978.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Srebreniku radi izdržavanja kazne zatvora. Službenici Jedinice GPBiH Aerodrom Tuzla, bh. državljanina su predali službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu.

Službenici Jedinice GPBiH Dobrljin, 27. jula 2022., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Kostajnica lišili su slobode N.D. (1977.). Utvrđeno je da ovog državljanina BiH potražuje Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru zbog krivičnog djela „omogućavanje uživanja opojnih droga“. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor.

Službenici Jedinice GPBiH Kamensko, 28. jula 2022., lišili su slobode E.Z. (1978.) jer je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Mrkonjić Grad raspisala potragu zbog krivičnog djela „teška krađa“. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Kamensko i predat službenicima Policijske stanice Jezero. Uz navedeno, službenici Jedinice GPBiH Kamensko su 27. jula 2022., lišili slobode J.T. (1998.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Bukurešt raspisao potjernicu zbog krivičnih djela u vezi s opojnim drogama. Državljanin Republike Hrvatske je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Vaganj i predat službenicima Sudske policije Suda BiH. Također, službenici ove jedinice su 27. jula 2022., lišili slobode M.P. (1974.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Livnu zbog krivičnog djela „nasilje u obitelji“. Državljanin BiH i R. Hrvatske je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Kamensko i predat službenicima  Centra sudske policije u Kantonu 10.

Novinarka                                                                                                                  Jasminka Mujić

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Parlamentarci iz BiH diskutovali o pravednoj energetskoj tranziciji

Peti panel Energetskog samita 2024 u Neumu okupio je...

Zapečaćeno šest objekata, izrečene kazne od 36.900 KM

Poreski inspektori su na području Tuzlanskog kantona zapečatili šest...

Nacrt usvojen, poslodavci i sindikati saglasni: Radnici u trgovini korak bliže neradnoj nedjelji

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je Nacrt zakona...

Tužilaštvo iznijelo sumnje o ulogama petero uhapšenih u kartelu među kojima je i influenserica

Završeno je prvo ročište za pet osumnjičenih koji su...