Centralna banka BiH blokirala 101.005 računa!

Datum:

U BiH su do početka avgusta blokirano 101.005 računa poslovnih subjekata, što je više za 78 nego na početak jula, objavila je Centralna banka BiH.

Prema ažuriranim podacima o blokiranim računima u BiH, 1. avgusta je 54.979 firmi imalo blokiran bar jedan račun, što je više za 70 firmi u odnosu na podatak od 1. jula.

Kao i u prethodnim, i u ovom mjesečnom izvještaju o blokiranim računima u Registru transakcijskih računa Banke, koji sadrži 4.069 stranica, tri stranice više od prethodnog mjeseca, navedena su pravna lica iz različitih oblasti, među kojima su razna udruženja, agencije, opštine, privredna preduzeća, zadruge, sportske i zdravstvene organizacije, te subjekti koji se bave uslužnim djelatnostima.

Prošlog mjeseca, odnosno zaključno sa krajem juna bilo je blokirano 100.927 računa poslovnih subjekata, dok je 54.909 firmi imalo blokiran bar jedan račun.

U prvom izvještaju Centralne banke, objavljenom početkom novembra 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale bar jedan blokiran bankarski račun, piše Buka. 

Povezani postovi
Related

Puna plata prilikom održavanja trudnoće i za oboljele od malignih bolesti

Republika Srpska bi uskoro trebalo da dobije novi zakon...

Masovna tučnjava u Kalesiji: Navodno se potukle osobe iz dva naselja

U centru Kalesije prije dvije noći došlo je do...

Otkupljivači nude sedam KM za malinu, tvrde da nema potražnje

Iako je berba malina u Republici Srpskoj u završnoj...

Od narednog mjeseca brže do Hercegovine i mora

Tunel Ivan, centralna tačka koja povezuje dionicu magistralne ceste...