Centralna banka BiH blokirala 101.005 računa!

/

U BiH su do početka avgusta blokirano 101.005 računa poslovnih subjekata, što je više za 78 nego na početak jula, objavila je Centralna banka BiH.

Prema ažuriranim podacima o blokiranim računima u BiH, 1. avgusta je 54.979 firmi imalo blokiran bar jedan račun, što je više za 70 firmi u odnosu na podatak od 1. jula.

Kao i u prethodnim, i u ovom mjesečnom izvještaju o blokiranim računima u Registru transakcijskih računa Banke, koji sadrži 4.069 stranica, tri stranice više od prethodnog mjeseca, navedena su pravna lica iz različitih oblasti, među kojima su razna udruženja, agencije, opštine, privredna preduzeća, zadruge, sportske i zdravstvene organizacije, te subjekti koji se bave uslužnim djelatnostima.

Prošlog mjeseca, odnosno zaključno sa krajem juna bilo je blokirano 100.927 računa poslovnih subjekata, dok je 54.909 firmi imalo blokiran bar jedan račun.

U prvom izvještaju Centralne banke, objavljenom početkom novembra 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale bar jedan blokiran bankarski račun, piše Buka. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tužilaštvo iznijelo sumnje o ulogama petero uhapšenih u kartelu među kojima je i influenserica

Završeno je prvo ročište za pet osumnjičenih koji su...

Povećanje plata nije dovoljno da bi ljudi ostali u jednoj kompaniji

U BiH još nedostaju radnici u građevini i trgovini,...

Usvojen zakon: Od sada poslodavci mogu zaključivati ugovore o radu sa studentima

Predstavnički dom Federalnog parlamenta usvojio je Prijedlog Zakona o...

Akcija “Piramida” širom države: Pretresi na 16 lokacija u tri kantona, na krijumčarenju migranata zaradili više od 6 miliona KM

Policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine započeli su...