Funkcije Vibera zbog kojih je postao omiljena aplikacija na Balkanu

/

Ako pogledamo statistiku, jasno se može videti da je Viber na Balkanu ubedljivo najzastupljenija platforma za onlajn komunikaciju.

Jednostavan dizajn i slanje tekstualnih i multimedijalnih poruka je osnovni zadatak aplikacije koji svi poznajemo i koristimo. Ipak, to nije jedina osobina Vibera. Možete ga koristiti za zabavu, informisanje i u poslovne svrhe. Ovaj vodič pomoći će vam da saznate šta je sve to što možete raditi na Viberu i kako ga možete iskoristiti u svoju korist. 

Biznis Viber

Pored korišćenja Vibera u privatne svrhe, ovu aplikaciju možete instalirati i u svrhu promocije svog brenda. Viber oglašavanje je postao jedan od osnovnih alata za oglašavanje manjih, srednjih i većih preduzeća. S obzirom na to da je Viber prisutan na gotovo svakom pametnom telefonu, doprećete do velikog broja ljudi. U porukama do 1000 karaktera možete obavestiti korisnike aplikacije o vašem proizvodu, aktuelnim popustima ili nagradnim igrama. Dobra strana Viber marketinga je ta što možete ubaciti različite sadržaje u svoju promotivnu poruku, od QR kodova i linkova, preko slika i video zapisa. Na taj način primalac poruke će moći da se jednostavno poveže sa vašim sajtom, stranicama na društvenim mrežama ili kupi proizvod. 

Pravljenje stikera

Pravljenje personalnih stikera je postao jedna od zanimljivijih odlika Vibera. Dok kod drugih aplikacija, kao što je Whatsapp, morate skinuti dodatak za pravljenje stikera, kod Vibera je to jednostavnije regulisano. U aplikaciji već postoji sama opcija za kreiranje ovog tipa nalepnica, pa je dovoljno dozvoliti pristup galeriji kako biste odabrali sliku koju želite da kreirate u tu svrhu. Na taj način možete učiniti komunikaciju sa prijateljima još zabavnijom, stvarajući interne šale kroz stikere. Ipak, popularnost ovog tipa komunikacije prepoznale su i različite kompanije. Stoga je sve češća pojava i pravljenje stikera u promotivne svrhe, koršćenjem logoa brenda koji promovišete. Sve možete napraviti po svojoj želji i zamisli ukoliko ste dovoljno kreativni.

Povezivanje preko zajednica

Viber zajednice su odličan izvor informisanja iz prve ruke. Zajednice su takoreći velike Viber grupe, u koje je učlanjen veliki broj ljudi, okupljen oko zajedničkog interesovanja. Grupu, odnosno zajednicu kreiraju dnevni listovi, modne kuće i mnoga durga preduzeća kako bi svoje pratioce obaveštavali o svim novostima čim se ona pojave. U njima može biti i nekoliko desetina članova, a komunikacija je jednosmerna. To znači da svi članovi mogu samo da čitaju informativne i promotivne poruke preduzeća koje prate, dok odgovaranje na njih nije moguće. Ovo je veoma korisna opcija, jer na jednom mestu dobijate sva ažuriranja iz prve ruke. Od informacija o popustima, do anketa kojima možete dati direktan feedback za bolje poslovanje i uslugu. Pored toga, možete se priključiti zajednicama gde se svakodnevno dele ukusni recepti, isprobavaju nove ideje za uređenje kuće i mnogo više.

Čitanje dnevnih vesti i horoskopa

Zanimljivo je šta sve možete raditi preko samo jedne aplikacije koja je nekada služila isključivo za razmenu poruka i slika. Viber je proširio svoje granice, i omogućio korisnicima da se na jednom mestu informišu o dnevnim događajima. Dovoljno je kliknuti na dugme istraži i naći ćete se na stranici koja vam nudi najnovije vesti kao i dnevni horoskop. Vesti nisu podređene samo jednom izvoru, već možete pročitati novosti različitih portala i novinskih sajtova koji prate dnevna dešavanja. Odlično je to što je sve nadohvat ruke, pa ne morate čak ni ulaziti na pretraživač na Guglu, jer je Viber za vas odabrao sve najbitnije vesti koje treba da vidite.

Zabavni sadržaj

Viber je za svoje korisnike priredio i dodatnu zabavu. Takozvani chatbot-ovi automatizovani su tako da vam postavljaju pitanja, odgovaraju na njih i dele korisne savete. U zavisnosti od toga što vas zanima, možete odgovarati na pitanja čiji je krajnji ishod davanje saveta i deljenje korisnih linkova koji su personalizovani samo za vas. Dodatno, ukoliko ste fan kvizova, Viber će se pobrinuti za vas. Bez obzira na vaša interesovanja i nivo znanja, možete naći na kviz po svojoj meri. Sami birate temu na koju želite da kviz bude, i igra počinje. Umetnost, sport, trivija, ljubav, samo su neke od ponuđenih na koje možete dati odgovore. Svaki kviz se sastoji od pet pitanja, a možete ih igrati bez ikakvih ograničenja, menjajući temu ili ostajući na istoj. 

Viber je postavo više od klasičnog sredstva za komunikaciju. Danas možete uživati u njegovim zabavnim opcijama celoga dana, bez potrebe da napustite platformu. Bilo da želite da se zabavite ili poboljšate svoje poslovanje, Viber je sigurno aplikacija koja će vam u tome pomoći.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Marija Šerifović progovorila o svojim planovima za udaju

Popularna pjevačica, Marija Šerifović, se družila sa pratiocima na...

Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Svi živimo rock ‘n’ roll

Grupa ZAR predstavila je spot za pjesmu "Žurim" na...

Nagli pad polena alergenih biljaka u zraku, povoljna situacija zadržat će se i u narednim danima

U zraku se bilježi pad koncentracija polena alergenih biljaka,...