Potpisan ugovor o unapređenju turističke ponude izletišta Maoča i Kamenica

/

Potpisan je ugovor između Ministarstva za privredu / gospodarstvo Zeničko-dobojskog kantona i Grada Zavidovići o unapređenju turističke ponude izletišta Maoča i Kamenica

Sredstva su dodijeljena na osnovu javnog poziva za prikupljanje zahtjeva za odobravanje i dodjelu sredstava poticaja namijenjenih subvencioniranju projekata turističke infrastrukture i suprastrukture a visina odobrenih sredstava iznosi 26.000,00 KM.

Obzirom da Grad Zavidovići posjeduje veliki turistički potencijal, koji nije dovoljno iskorišten Gradonačelnik ističe da će odobrena sredstva Ministarstva za privredu / gospodarstvo Zeničko-dobojskog kantona biti utrošena u skladu sa prihvaćenim projektom  u cilju pružanja što kvalitetnije usluge turistima i zaljubljenicima u prirodu i zavidovićka prirodna bogatstva. Realizacijom navedenog projekta naša poznata izletišta Maoča i Kamenica posjetiocima će biti predstavljena u znatno ljepšem svjetlu.

Gradonačelnik Hašim Mujanović zahvalan je Ministarstvu na odobrenim sredstvima a Grad Zavidovići će nastaviti aplicirati i koristiti sredstva viših nivoa vlasti,  sve u cilju što boljeg i kvalitetnijeg razvoja našeg Grada u svim oblastima.

Povezani postovi

Najaktivniji vijećnici Tešnja očekuju podršku građana zbog nove inicijative

Tekst svečane izjave vijećnika OV glasi: “Svečano izjavljujem da...

Doboj: Pronađen otuđeni putnički automobil i oružje

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, lišili su slobode...

Privremena obustava saobraćaja u Tešnju

Općina Tešanj obavještava sve građane sa područja općine Tešanj...