Potpisan ugovor o unapređenju turističke ponude izletišta Maoča i Kamenica

Datum:

Potpisan je ugovor između Ministarstva za privredu / gospodarstvo Zeničko-dobojskog kantona i Grada Zavidovići o unapređenju turističke ponude izletišta Maoča i Kamenica

Sredstva su dodijeljena na osnovu javnog poziva za prikupljanje zahtjeva za odobravanje i dodjelu sredstava poticaja namijenjenih subvencioniranju projekata turističke infrastrukture i suprastrukture a visina odobrenih sredstava iznosi 26.000,00 KM.

Obzirom da Grad Zavidovići posjeduje veliki turistički potencijal, koji nije dovoljno iskorišten Gradonačelnik ističe da će odobrena sredstva Ministarstva za privredu / gospodarstvo Zeničko-dobojskog kantona biti utrošena u skladu sa prihvaćenim projektom  u cilju pružanja što kvalitetnije usluge turistima i zaljubljenicima u prirodu i zavidovićka prirodna bogatstva. Realizacijom navedenog projekta naša poznata izletišta Maoča i Kamenica posjetiocima će biti predstavljena u znatno ljepšem svjetlu.

Gradonačelnik Hašim Mujanović zahvalan je Ministarstvu na odobrenim sredstvima a Grad Zavidovići će nastaviti aplicirati i koristiti sredstva viših nivoa vlasti,  sve u cilju što boljeg i kvalitetnijeg razvoja našeg Grada u svim oblastima.

Povezani postovi
Related

Mujo Fejzić, sekretar Crvenog križa Tešanj: Krv mora čekati pacijenta

Darivanje je nešto čemu se učimo od malena, a...

Tešanj: U posljednja 24 sata tri saobraćajne nesreće, pet osoba s težim povredama

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji da su se...

Zavidovići: Gradonačelnik održao sastanak sa građevinskim odborom za izgradnju vodovoda u Vozućoj

Gradonačelnik Hašim Mujanović održao je sastanak sa građevinskim odborom...

Atifa i Valentina, babice tešanjskog porodilišta: Ovo je najljepša i najodgovornija profesija

Zanimanje babice staro je koliko i sam čovjek, a...