Teslić: Slagao da je policajac pa na prevaru uzeo novac

Datum:

Na prostoru opštine Teslić ovih dana je zabilježena nesvakidašnja prevara. Naime, za sada nepoznati muškarac se predstavljao kao policajac te obećavao nabavku ogrjeva po cijeni od 300 eura.

Nakon zaprimanja prijave o prevari Policijski službenici Policijske stanice Teslić preduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska lica koje se lažno predstavilo da je policijski službenik.

Kako je potvrđeno iz PU Doboj, Policijskoj stanici Teslić, tokom jučerašnjeg dana prijavljeno je da je dana 07.08.2022. godine, nepoznato lice došlo do porodične kuće oštećenog lica te da se istom predstavilo da je policijski službenik Policijske stanice Teslić i da mu može nabaviti ogrjevno drvo, za šta mu je oštećeno lice dalo novac u iznosu od 300 eura.

Nepoznato lice je izjavilo da će ogrjev dovesti narednog dana te da će mu oštećeno lice tad isplatiti preostali iznos novca. S obzirom da se nakon navedenog nepoznato lice nije pojavljivalo sve je prijavljeno Policijskoj stanici Teslić.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela „Prevara“.

Autor: ZOS radio

Povezani postovi
Related

Mujo Fejzić, sekretar Crvenog križa Tešanj: Krv mora čekati pacijenta

Darivanje je nešto čemu se učimo od malena, a...

Tešanj: U posljednja 24 sata tri saobraćajne nesreće, pet osoba s težim povredama

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji da su se...

Zavidovići: Gradonačelnik održao sastanak sa građevinskim odborom za izgradnju vodovoda u Vozućoj

Gradonačelnik Hašim Mujanović održao je sastanak sa građevinskim odborom...

Atifa i Valentina, babice tešanjskog porodilišta: Ovo je najljepša i najodgovornija profesija

Zanimanje babice staro je koliko i sam čovjek, a...