Zavidovići: Potpisani ugovori za sanaciju loklanih puteva u naselju Skroze i naseljima Ridžali – Džebe

/

Gradonačelnik Hašim Mujanović potpisao je ugovore za izvođenje radova na rekonstrukciji i sanaciji puta u naseljima Ridžali – Džebe gdje je planirano presvlačenje postojećeg armirano-betonskog kolovoza asfaltnim slojem i isporuka i ugradnja betona za modernizaciju jedne dionice zapuštenog lokalnog puta. Vrijednost potpisanog ugovora iznosi 30.384,78 KM.

Također, potpisan je ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji putne infrastrukture u naselju Skroze. Ugovorom su predviđeni radovi na uređenju postojećeg dotrajalog kolovoza u dužini od 1050 metara i izrada nove kolovozne konstrukcije u dužini od 360 m, a za ovu namjenu opredjeljena su sredstva u iznosu od 113.420,97 KM.

Sredstva za navedena dva projekta obezbjedili su Grad Zavidovići i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona u saradnji s mještanima pomenutih naselja. Za najpovoljnijeg izvođača radova, nakon provedenog postupka javne nabavke, odabrano je privredno društvo “Dobojputevi” d.d. Doboj Jug.

Gradonačelnik Hašim Mujanović u ime mještana i Gradske uprave zahvaljuje se Ministrici Azri Sinanović na prepoznatim potrebama i opredijeljenim finansijskim sredstvima za realizaciju i ova dva veoma značajna infrastrukturna projekta. Gradonačelnik ističe da je veoma bitno imati predstavnike iz Zavidovića u višim nivoima vlasti, koji su nakon dobijene podrške svojih sugrađana, spremni to povjerenje adekvatno opravdati.

“Ministarstvo kojim rukovodim posljednje tri i po godine predano izvršava obaveze iz svoje nadležnosti i svakodnevno brinemo o potrebama građana našeg kantona. Posebno želim istaći da su mi moji Zavidovići uvijek na prvom mjestu a da pri tome ne zanemarujemo ni obaveze prema građanima drugih općina i gradova Zeničko-dobojskog kantona. Smatram to lokal-patriotizmom i potrebom da se svojim sugrađanima odužim za ukazano povjerenje. Grad Zavidovići uživa značajnu podršku Vlade Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice a dobra saradnja nastavit će se do kraja ovog mandata”, kazala je Ministrica Azra Sinanović, saopćeno je iz Gradske uprave.

Povezani postovi

Tokom vikenda u Tešnju rođeno pet beba

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj tokom...

Alić: Iskoristit ćemo sve pravne mehanizme da se riješi problem Osnovne škole u Medakovu

Nakon što smo objavili tekst u kojem stoji da...

Roditelji učenika zabrinuti: Stala gradnja škole u Medakovu, nadležni ne reagiraju

Godinama unazad, roditelji učenika koji pohađaju osnovnu školu u...

Tešanj: Sinoć se desila teška saobraćajna nesreća u mjestu Kraševo

Na magistralnom putu M-4 u mjestu Kraševo (Općina Tešanj)...