Svojim inicijativama u OV Tešanj Ernad Deljkić provjetrava lokalnu politiku

Datum:

Ernad Deljkić, vijećnik u Općinskom vijeću Tešanj, ispred Stranke za BiH, za manje od dvije godine podnio je mnoštvo inicijativa, od kojih je većina i uspješno realizirana.

Svojom iskrenom namjerom želi da doprinese pozitivnim procesima u društvu. Ovaj Tešnjak je rođen 1991.godine, ostvaren je kao porodični čovjek, otac je jedne djevojčice.

Iako ima vlastiti biznis, da bi dao doprinos zajednici Deljkić se odlučio uključiti i u politiku, te je na Lokalnim izborima 2020. godine dobio podršku građana i prošao u Općinsko vijeće.

– U politiku sam ušao da dam svoj doprinos lokalnoj zajednici. Smatram da je slobodno ono društvo u kojem se primjenjuju zakoni i odluke doneseni voljom većine, uz osiguranje jednakosti u pravima i dostojanstvu, i u kojem su članovi društva spremni da pomažu jedni drugima. Trebamo biti fer i korektni prema sebi i jasno odrediti šta kao lokalna sredina možemo uraditi da unaprijedimo životni standard. Ne možemo promijeniti sve, ali možemo dovoljno da pokušamo zustaviti barem malo odlazak mladih iz BiH. Trebamo da aktivno radimo na poboljšanju životnog standarda u svakom segmentu društva- kazao je Deljkić za ZOS radio, koji je u protekle dvije godine zaslužan za brojne inicijative, te dodao:

– U toku dosadašnjeg rada u Općinskom vijeću Tešanj podnio sam nekoliko vijećničkih inicijativa i pitanja, a većina je uspješno realizirana. Ponosan sam na incijativu o podršci mladima pri rješavanju stambenog pitanja, zatim sam bio incijator za sufinasiranje prijevoza učenika (socijalne kategorije), zatim incijativa za nabavku vlastitog klizališta općine Tešanj i mnoge druge. Uvijek sam spreman podržati konstruktivnu i realnu inicijativu svih kolega, a isto se nadam i sa njihove strane.

Tešanj može biti ponosan na mlade vijećnike kao što je Ernad Deljkić, a ima ih još. Ne mnogo! Ali sasvim dovoljno da doprinesu dobro jednoj lokalnoj zajednici, ali i državi koja treba njihovu pomoć i ideje!

Povezani postovi
Related

Ascom: Sigurnost na internetu sve više u fokusu kompanija

Tešanjska firma Ascom podrška je modernom poslovanju već 17...

Potvrđena optužnica protiv M. R. iz Tešnja zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 26.09.2022.godine, podiglo je optužnicu...

U Tešnju na izbore je izašlo 48,53% birača

Prema informacijama Općinske izborne komisije, na području općine Tešanj...

Stambeno zbrinuto 12 povratničkih porodica na području Teslića

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i...