Doboj Jug: Podrška mladim sportistima

Datum:

Općinski načelnik Mirnes Tukić primio je danas u posjetu jednu od trenutno najboljih sportašica u BiH i svakako sportašicu pred kojom je svjetla budućnost, plivačicu Iman Avdić, kćerku Evelina Avdića koja sa roditeljima već duži period živi, radi i trenira u Sarajevu i brani boje Bosne i Hercegovine na svjetskim i evropskim takmičenjima, a porjeklom su iz Doboj Juga.
Iman Avdić je od kraja sedmog mjeseca kada je održan Europski omladinski olimpijski festival (EYOF) vlasnik bronzane medalje u kategoriji – Plivanje, slobodna tehnika i to je samo jedan u nizu sjajnih rezultata koje ova plivačica ostvaruje.
Bronzana je to medalja koja mnogo znači za BiH, njen sport pa i Doboj Jug jer Iman je dijete porijeklom iz Doboj Juga i njeni uspjesi se ovdje doživljavaju emotivno i dosta znače za sve koji vole ovu zemlju, svoj grad i mjesto porjekla.
Ovom prilikom načelnik Tukić uručio je skromni novčani poklon za Iman kao i grb općine kako bi u svakom trenutku imala nešto za podsjećanje na mjesto iz kojeg dolazi.
U narednom periodu čekaju je mnoga takmičenja i sportske priredbe te joj ovom prilikom želimo svu sreću i što bolje rezultate uz dobro zdravlje.
Općina Doboj Jug prepoznaje uspjehe, rad i trud svojih sportista tako da se od ove godine realizuje i Odluka o materijalnoj pomoći i podršci za nastavak sportskih aktivnosti najboljih u sportu i to za osam najboljih sportista iz Doboj Juga:
– kategorija seniori: Selmir Delić i Aldijana Ibraković,
– kategorija juniori: Besim Šaćirović,
– kategorija kadeti: Lejla Aličić,
– kategorija pioniri: Lejla Šečić i Bakir Sprečo,
– kategorija predpioniri: Berina Zaimović i Amar Muratović.
Ukupan fond za pomoć sportistima iznosi 500,00 KM na mjesečnoj osnovi i realizuje se putem Sportskog saveza Doboj Jug.
Podrška sportu je kontinuirana i Općina Doboj Jug će nastaviti da ulaže u sport i sportiste, gradeći nove sportske objekte, ulažući direktno u razvoj mladih sportista i stvarajući ambijent u kojem se i afiniteti prema sportu mogu ispoljiti i realizirati, a sve sa ciljem kako bi Doboj Jug bio:
“MJESTO UGODNOG ŽIVLJENJA”

Povezani postovi
Related

Mujo Fejzić, sekretar Crvenog križa Tešanj: Krv mora čekati pacijenta

Darivanje je nešto čemu se učimo od malena, a...

Tešanj: U posljednja 24 sata tri saobraćajne nesreće, pet osoba s težim povredama

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji da su se...

Zavidovići: Gradonačelnik održao sastanak sa građevinskim odborom za izgradnju vodovoda u Vozućoj

Gradonačelnik Hašim Mujanović održao je sastanak sa građevinskim odborom...

Atifa i Valentina, babice tešanjskog porodilišta: Ovo je najljepša i najodgovornija profesija

Zanimanje babice staro je koliko i sam čovjek, a...