Ćevapi u Banjaluci nikad skuplji

/

Poskupljenja koja su prisutna iz dana u dan nisu zaobišla ni čuveni banjalučki ćevap, a ukoliko se odlučite da pojedete porciju ćevapa, moraćete da izdvojite do jednu KM više nego prije.

Kako su nam kazali iz nekoliko banjalučkih ćevabdžinica, na poskupljenje ovog specijaliteta uticalo je, između ostalog, i poskupljenje mesa.

Kako ističu iz nekih roštiljnica u gradu, trenutno su cijene veće za 0,50 do jednu KM, dok druge ćevabdžinice koje nisu još poskupjele tvrde da će do toga ubrzo morati doći.

“Ćevapi su nam i dalje po starim cijenama, odnosno cijenama koje su aktuelne od početka godine, ali vidimo da će ubrzo poskupljenje biti neophodno”, kazale su ove ćevabdžije.

S tim u vezi, ističu da je moguće poskupljenje od 10 do 15 odsto.

Iz jedne druge roštiljnice su kazali da je do poskupljenja već došlo i to prije dva mjeseca, a dodaju da je trenutno mala porcija ćevapa četiri KM, srednja šest KM, dok za veliku porciju treba izdvojiti osam KM.

“Svjedoci smo velikih poskupljenja. Nabavna cijena mesa je veća, kao i ulja, a i lepinje su poskupjele”, kazali su u ovoj roštiljnici.

U Banjaluci ima još skupljih ćevapa, a do poskupljenja je, kako su kazali u jednoj od ćevabdžinica, došlo prije dva mjeseca. Oni su za “Nezavisne” kazali da cijena velike porcije ćevapa, koja je prije koštala osam KM sada iznosi devet KM, dok je srednja sa 6,5 skočila na sedam KM.

“Mala porcija ćevapa je ranije koštala četiri KM, a sada je poskupjela za 0,90 KM”, kazali su iz ove ćevabdžinice.

Sa druge strane, kako je za “Nezavisne” kazao Lazo Šešić, predsjednik Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske, postavlja se pitanje opravdanosti ovih poskupljenja.

Kako dodaje, sa trenutnom situacijom ne vidi potrebu za poskupljenjem, te dodaje da su određene kontrole neophodne.

“Nije mi jasno zašto dolazi do poskupljenja jer se situacija na tržištu smiruje, te je potrebno pojašnjenje zašto roštiljnice podižu cijene”, kazao je Šešić.

Dodaje da su neophodne jače kontrole roštiljnica da se utvrde tačni razlozi podizanja cijene.

Izvor: Nezavisne

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Panonska jezera imaju impresivne rezultate: Od 1. juna više od 200.000 posjeta

Prvi dio, sezone na Panonskim jezerima u Tuzli protekao...

Dok BiH kupuje struju i bilježi gubitke: Milijarde maraka “teku” Drinom

Blaga zima i nedostatak snijega, ali i period dugotrajne...

Nema krize, za šest mjeseci smo registrovali skoro 500 novih automobila više nego prošle godine

U našoj zemlji je registrovano više od 6.300 novih...

U BiH se zbog globalne situacije očekuje poskupljenje automobila

Naelektrizirano je ozračje oko električnih automobila i poreza na...