Iako je jesen klimatološki stigla, neumski hoteli popunjeni

/

Iako je klimatološki jesen nastupila, a prvi dani septembra donijeli jaču promjenu vremena, u našem jedinom gradu na moru vremenski uvjeti nisu prepreka za brojne goste koji se odmaraju u Neumu.

Potvrđuje nam to Davor Krešić, poznati neumski hotelijer i član tamošnjeg Udruženja hotelijera koji kaže da su neumski hoteli i dalje odlično popunjeni.

Krešić kaže da tamošnji turistički radnici lagano sumiraju ovogodišnju, izuzetno uspješnu turističku sezonu.

– Što se tiče ovogodišnje sezone, koja, evo, i dalje traje, u usporedbi s rekordnom 2019. godinom, po brojkama, evidentan je zaostatak. Međutim, po prihodima i financijski, definitivno, bit će bolja od 2019. godine – ocjenjuje Krešić.

Ističe da su najave tokom cijelog ovog mjeseca, ali i narednog vrlo dobre te da se uveliko u Neum vratio kongresni turizam, budući da će u narednom periodu, kao što je to bilo i pred početak ljeta, biti održan veliki broj konferencija, seminara, edukacija i sličnih sadržaja. Stoga, i posezona bi mogla zabilježiti dobre rezultate.

– Za sada sve ide po planu i, zapravo, vraćamo se na stare staze. U konačnici, možemo biti zadovoljni sezonom u neumskim hotelima – govori nam Krešić.

U ovom razdoblju se mijenja i trend kada je riječ o turistima koji borave u Neumu, budući da je u odnosu na domaće puno više stranih turista.

Izvor: Avaz

Povezani postovi

BiH druga po nezaposlenosti u Evropi, brojke ipak u konstantnom padu

Stopa nezaposlenosti u Bosni i Hercegovini je 13,1 posto...

Bosna i Hercegovina izabrana za domaćina Evropskog prvenstva za juniorke

Bosna i Hercegovina je još jednom dobila priliku da...

BiH nedostaje 600 graničnih policajaca

Najizraženiji problem u Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine je...

Šverc duhana za manje od dvije godine iz budžeta odnio 33 miliona KM

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) od 2021....