Članica KBS “Titanium” Usora Kanita Muminović viceprvakinja svijeta

/

Članica KBS “Titanium” Usora Kanita Muminović prošle sedmice je nastupala za kickboxing reprezentaciju Bosne i Hercegovine na WAKO Svjetskom prvenstvu za kadete i juniore koje se održavao u Italijanskem gradu Lido di Jesolo.

Kanita je nastupala u disciplini low kick, uzrast mlađe juniorke do 56kg.

Učešće na spomenutom prvenstvu je uzelo 2545 takmičara iz 63 zemlje širom svijeta. Kao vodeća na WAKO Svjetskoj rang listi za svoju kategoriju Kanita je opravdala očekivanja.

U velikom finalu za malu nijansu pobjedu je odnijela Grkinja Maria Stavroulova.

“Nakon osvajanja Svjetske seniorske srebrene medalje u KBS “Titanium” stiže i Svjetsko kadetsko srebro koje potvrđuje kvalitet i način rada našeg stručnog štaba ali i takmičara. Ovim putem se zahvaljujemo Remzija Šetić, Tarik Zolotić te Aldinu Avdiću koji imaju velike zasluge u ostvarenom rezultatu. Selektoru reprezentacije Milanu Vitkoviću i trenerima koji su bili u sastavu reprezentacije također pripadaju posebne zasluge kojim se ovim putem zahvaljujemo. Mi ćemo zasigurno nastaviti vrijedno raditi i predstavljati našu općinu, kanton i državu u najboljem svjetlu, te se nadamo da će biti i onih koji će ove rezultati znati cijeniti sa adekvatnom podrškom u svakom smislu. Stručni štab upućuje velike čestitke našoj Kaniti na osvojenoj tituli.” – saopćeno je iz KBS Titanium Usora.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Navijači Čelika utrčali na teren i izazvali kratki prekid utakmice u Tešnju

TOŠK i Čelik u Tešnju igraju utakmici 24. kola...

Bosna i Hercegovina će imati dvojicu sudija na Europskom prvenstvu

Bh. fudbalske sudije, Irfan Peljto i Senad Ibrišimbegović, bit...

Odličan uspjeh takmičara Taekwondo akademije Tešanj-Šije

Takmičari Taekwondo akademije Tešanj-Šije su učestvovali na Federalnom prvenstvu...

13 medalja za takmičare Karate kluba Tešanj

Treće kolo Kantonalne lige u karateu se održalo u...