Potvrđena optužnica protiv Maglajlija zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti

/

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 28.09.2022.godine, podiglo je optužnicu protiv Herić Salima zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. Stav 1. KZ F BiH, Herić Senije zbog produženog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. Stav 1. U vezi sa članom 55 KZ F BiH i Herić Armida zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. Stav 1. KZ F BiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 28.09.2022. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zavidovićima.

Herić Salim, Herić Senija su dana 14.06.2020. godine, na području općine Maglaj, zbog narušenih susjedskih odnosa, ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život i tijelo ugrozili sigurnost B. A., na način da je Herić Salim, prolazeći pored porodične kuće B. A., dok je isti bio ispred kuće sa suprugom i mldb. djecom, istome psovao majku, te mu uputio ozbiljne prijetnje: „Ja ću tebe ubit pseto jedno, nećeš se živ nanosat glave“, nakon čega je i Herić Senija istima uputila ozbiljne prijetnje: „Mi ćemo vas odavde iselit zapamti to, past će mrtva glava“, koje prijetnje su kod B. A. i njegove porodice izazvale osjećaj straha i uznemirenosti.

Herić Armid je dana 20.06.2020. godine, na području općine Maglaj, zbog narušenih susjedskih odnosa, ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život i tijelo ugrozio sigurnost B.A., na način da mu je iz svog dvorišta uputio ozbiljne prijetnje: „Ja ću vas sve pobiti nemoj slučajno da gledate u našu kuću jel vam jasno“, koje prijetnje su kod B. A.izazvale osjećaj straha i uznemirenosti,

Herić Senija je dana 25.06.2020. godine, na području općine Maglaj, zbog narušenih susjedskih odnosa, ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život i tijelo ugrozila sigurnost B.A., na način da je istome dok je hranio svoju mldb. djecu u dvorištu porodične kuće psovala majku i prijetila da će ih pobiti, koje prijetnje su kod B.A.izazvale osjećaj straha i uznemirenosti.

Dana 15.08.2020. godine, na području općine Maglaj, u mjestu …….. zbog narušenih susjedskih odnosa, ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život i tijelo ugrozila sigurnost B. A., na način da joj se obratila riječima: „Ciganko jedna, kurvo jedna, ja ću tebe ubit“, koje prijetnje su kod B. A. izazvale osjećaj straha i uznemirenosti.

Porodica B.A. mjesecima je bila maltretirana od strane porodice Herić, sve dok nisu pozvali policiju i prijavili slučaj

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tura “No Limit!” – Biciklistička avantura od Minhena do Tešnja

Sedmorica članova biciklističkog tima, Ikre Minhen, krenuli su danas...

Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”. Večernjakov...

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...