Kako se riješiti briga

/

Zabrinutost, odnosno osjećaj brige i uznemirenosti, muči mnoge ljude. Zapravo, brinuti počnemo još u djetinjstvu, a onda se to nastavi i kasnije u životu. Ipak, neki ljudi brinu više od ostalih, to nikako nije dobro za njihovo zdravlje.

Kako prestati brinuti? Može li se prestati razmišljati o neprijatnim stvarima koje bi se mogle dogoditi?! Stručnjaci kažu da može, a evo i kako:

  • Radite nešto. Ako vas preplave loše misli okupirajte se nečim drugim i fizički i psihički. Tako nećete imati vremena za neugodne misli.
  • Razmišljajte samo o lijepim stvarima koje bi se mogle dogoditi. Usredsredite se na pozitivno. Nemojte dopustiti da vas depresivne misli savladaju.
  • Osvijestite činjenicu da briga sama po sebi nije konstruktivna. Ekscesivne negativne misli će sigurno dovesti do problema, pa je mudro da prestanete brinuti.
  • Nemojte brinuti o prošlosti i onome što je prošlo jer to nema nikakvog smisla. Takođe, ni o budućnosti na koju ne možete utjecati. Šta god da će doći, doći će. Ono što neće doći, neće doći. Učinite sebi uslugu i prestanite o tome razmišljati.
  • Umjesto da brinete o eventualnim problemima razmislite kako rješavati situacije u kojima se sada nalazite. Napravite popis mogućih rješenja i preduzmite akciju. Sa svakim pozitivnim pomakom, problem će lagano nestajati.

Izvor: Nezavisne

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Serviser upozorava kada klima uređaj može da se zapali

Tokom tropskih dana klima uređaji rade punom parom. U...

Super savjeti koji će vam pomoći da smršate kod kuće

Gubitak težine je stvar koja sada počinje da brine...

SAVJETI APOTEKARA Lijekove čuvajte na temperaturi ispod 25 stepeni

Neodgovarajuće čuvanje lijekova, usljed nedovoljnog stepena zdravstvene edukacije, predstavlja...

INZ: Prijete nam sunčanica i toplotni udar, koje su razlike, kako ih prevenirati

Iako tokom cijele sedmice bilježimo visoke temperature, meteorolozi su...