Neslavni rekorderi: Ko je na izborima osvojio samo jedan glas

/

Za razliku od ranijih izbora, kada se u “moru” političkih stranaka i nezavisnih kandidata nađu i oni koji nisu osvojili čak niti jedan glas u trci za odbornički ili poslanički mandat, na ovim izborima nije zabilježen takav slučaj u Srpskoj, ali jesu oni ispred čijih imena “iks” nije stavila ni uža ili šira porodica.

Prema podacima CIK BiH, među kandidatima koji su išli u trku za poslanički mandat u Narodnoj skupštini RS našlo se nekoliko njih koji imaju samo jedan glas.

Drugim riječima, glasali su sami za sebe, ali po svemu sudeći u isto to nisu uspjeli da ubijede čak ni užu porodicu, piše Srpskainfo.com.

Među 1.429 kandidata čija su se imena našla na kandidatskim listama stranaka, čak njih 92 je na izborima osvojilo između jedan i devet glasova!

Neslavni rekorderi, tačnije, oni koji imaju samo svoj glas, tako su Đokica Vlajić iz PNP, te još četiri dame – Vladanka Lukić i Milica Radić iz Savez za novu politiku, Aleksandra Kovač iz Slobodne stranke Srpske, te Vukosava Bajić iz Otadžbinske stranke.

Povezani postovi

Vokabular koalicionih partnera na nivou kafanskog: Ko je narkoman, ko alkoholičar, a ko potrčko?

Predsjednik RS Milorad Dodik (SNSD) već godinama važi za...

Salku Zildžića danas puštaju iz pritvora u Užicu, kaznu će izdržavati u Tuzli

Viši javni sud u Užicu prihvatio je sporazum o...

Spoljnotrgovinski deficit BiH veći od sedam milijardi KM

Prema podacima Agencije za statistiku BiH koji su objavljeni...

Alarmantni i poražavajući podaci: Broj korisnika javnih kuhinja neprestano raste

Oko 19.000 građana Bosne i Hercegovine hrani se u...