Neslavni rekorderi: Ko je na izborima osvojio samo jedan glas

/

Za razliku od ranijih izbora, kada se u “moru” političkih stranaka i nezavisnih kandidata nađu i oni koji nisu osvojili čak niti jedan glas u trci za odbornički ili poslanički mandat, na ovim izborima nije zabilježen takav slučaj u Srpskoj, ali jesu oni ispred čijih imena “iks” nije stavila ni uža ili šira porodica.

Prema podacima CIK BiH, među kandidatima koji su išli u trku za poslanički mandat u Narodnoj skupštini RS našlo se nekoliko njih koji imaju samo jedan glas.

Drugim riječima, glasali su sami za sebe, ali po svemu sudeći u isto to nisu uspjeli da ubijede čak ni užu porodicu, piše Srpskainfo.com.

Među 1.429 kandidata čija su se imena našla na kandidatskim listama stranaka, čak njih 92 je na izborima osvojilo između jedan i devet glasova!

Neslavni rekorderi, tačnije, oni koji imaju samo svoj glas, tako su Đokica Vlajić iz PNP, te još četiri dame – Vladanka Lukić i Milica Radić iz Savez za novu politiku, Aleksandra Kovač iz Slobodne stranke Srpske, te Vukosava Bajić iz Otadžbinske stranke.

Povezani postovi

Porazno: Evo zbog čega neće biti popisa stanovništva u BiH

Bosna i Hercegovina je, u skladu sa standardima, trebala...

U Federaciji BiH počinje primjena Zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, kazne sljedeće godine

U Federaciji Bosne i Hercegovine danas počinje primjena Zakona...

Poslodavci u FBiH sve češće traže kontrolu bolovanja

Poslodavci u posljednje vrijeme sve češće traže kontrolu bolovanja...

Crna statistika: za tri godine u BiH 721 osoba poginula u saobraćajnim nesrećama

Nepropisna brzina i brzina neprilagođena uslovima na putevima su...