Džem od bundeve, bolji i jeftiniji od kupovnog

/

Kupovni džem košta oko 3-5 maraka po kilogramu, zato vam nudimo i jeftiniju i bolju opciju. O ukusu i kvalitetu, nadamo se da je suvišno govoriti.

Za pravljenje džema od budneve, potrebni su vam sljedeći sastojci:

800 grama očišćene bundeve 600 grama šećera pola manjeg limuna vanilin-šećer prstohvat cimeta

Priprema:

Bundevu isjeći na kockice, pa u adekvatnoj šerpi ređati sloj bundeve, sloj šećera, dok se ne potroši sav materijal. Ostaviti da odstoji dva sata.

Potom kuvati na umjerenoj vatri uz povremeno miješanje i skidanje pjene sa površine, dok ne proključa.

Smanjiti vatru, dodati limun isječen na tanke kolutove, vanilin-šećer i malo cimeta, pa lagano krčkati dok se džem ne zgusne.

Izvor: Nezavisne.com

Povezani postovi

Bešlagić: Ja sam Bosanac i Dalmatinac, ne možeš biti i Bosanac i Hercegovac

Enis Bešlagić prisjetio se uloge koja ga je proslavila,...

Šta se dešava u organizmu ako ćešće konzumiramo lovor

Lovor se koristi kao dodatak mnogim jelima. Pored toga...

Kako jednom rečenicom uvrijediti državljane zemalja Evrope: Jesu li pogriješili s odabirom za BiH?

Zanimljiva mapa podijeljena na Twitteru na šaljivi način prikazuje...

Želite smršaviti, a ne možete bez hljeba? Isprobajte zdravu verziju spremnu za 90 sekundi

Maja Kružević, savjetnica za ishranu iz Srbije, na svom...