Najlakše i najljepše krofne koje ste probali

/

​Kada se kuhinjom raširi miris tijesta i šećera u prahu, nastaje istinski gastronomski praznik za nepce.

Vjerujemo da na pitanje: “Ko je za krofne?”, rijetko ko ima negativan odgovor. Krofne su rado viđen gost na trpezi, a obožavaju ih i oni najmlađi i stari.

Mekane, a iznutra potpuno šuplje, idealne su za najrazlačitija punjena po vašem ukusu.

Iako ima bezbroj recepata i načina da pripremite krofne, mi vam donosimo najednostavniji, koji će vam uvijek uspjeti.

Sastojci:

500 g brašna 7 g suvog kvasca kašičica šećera prstohvat soli 300 ml mlijeka 2 jajeta 1 žumanjce 50 g maslaca ulje za prženje

Priprema:

U većoj posudi pomješajte sve suve sastojke. Mlijeko zagrijte tako da bude mlako, pa ga zajedno sa ostalim sastojcima dodajte u one suve koje ste pomiješali.

Mješajte dok ne bude više gromuljica i dok tijesto ne postane elastično.

Tijesto ostavite da odmara oko 15 minuta.

Na radnu površinu sipajte malo brašna, pa stavite tijesto i premjesite ga. Dodajte vrlo malo brašna na tijesto, tek toliko da ne bude ljepljivo.

Tijesto rastanjite na jedan centimetar debljine i čašom vadite krugove i ostavite ih da odmaraju 45 minuta.

U veću šerpu sipajte ulje, pa kada se zagrije, pažljivo spuštajte krugove od tijesta.

Kada porumene, vadite ih i stavljajte na papirni ubrus kako bi upio višak ulja.

Pospite ih šećerom u prahu i služite uz krem ili domaći džem.

(Telegraf)

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Serviser upozorava kada klima uređaj može da se zapali

Tokom tropskih dana klima uređaji rade punom parom. U...

Super savjeti koji će vam pomoći da smršate kod kuće

Gubitak težine je stvar koja sada počinje da brine...

SAVJETI APOTEKARA Lijekove čuvajte na temperaturi ispod 25 stepeni

Neodgovarajuće čuvanje lijekova, usljed nedovoljnog stepena zdravstvene edukacije, predstavlja...

INZ: Prijete nam sunčanica i toplotni udar, koje su razlike, kako ih prevenirati

Iako tokom cijele sedmice bilježimo visoke temperature, meteorolozi su...