Neda Ukraden o odlasku iz Sarajeva: Nisam mogla ni naslutiti da se više nikada neću vratiti

/

Neda Ukraden je nedavno predstavila autobiografiju pod nazivom “Zora je svanula” u kojoj je, između ostalog, pisala o svom odlasku iz Sarajeva.

Ona je napustila grad početkom rata te je navela da joj je bespravno oduzet stan.

“Ponijela sam kofer i krenula na turneju, a u rukama sam imala povratnu kartu. Kada sam došla na beogradski aerodrom, gdje su mi šest puta menjali termin za polazak, shvatila sam da situacija nije najbolja. Kada sam otišla iz svog stana i zaključala vrata, nisam mogla ni da naslutim da se više nikada tako neću vratiti. Pitala sam se ‘Bože šta sam ti skrivila?'”, napisala je.

Trudi se pokazati poštovanje prema publici bez obzira na to u kojem gradu pjeva.

“Kažete da kada sam u Srbiji pričam ekavicom, a kada sam u Bosni ili Hrvatskoj ijekavicom. Pa kažete: ‘Takva je ona’. Da li biste to rekli Celine Dion ili Jennifer Lopez? S velikim poštovanjem se odnosim prema svojoj publici i svakom segmentu svog života, prema mojim kamenim genima. Moji preci ne govore ekavicu. Pošto me mnogo vole u Rumuniji i Bugarskoj, kada sam tamo također se trudim da naučim pokoju rečenicu iz njihovog jezika”, objasnila je.

Spomenula je i bivšeg supruga Milana Bilbiju, koji je preminuo 2013. godine.

“Razveli smo se nakon 15 godina braka jer zaista više nismo mogli zajedno, ali do kraja života smo imali veliko poštovanje i veliku ljubav jedno prema drugome, prije svega zbog našeg djeteta, ali i zbog kumova i uspomena. Družili smo se bez obzira na to što je on bio u drugom gradu. Što se tiče živih osoba koje su ovdje spomenute, jako je teško pripisati nekome neke kvalifikacije s kojima se možda mnogi neće složiti, ali sam zaista nastojala da se prevashodno vidi poštovanje i ljubav, kakva god da je bila”, zaključila je.

Izvor: Klix.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Adi Šoše pripadnicama ljepšeg spola za Dan žena poklonio novu pjesmu

Adi Šoše, jedan od najtalentiranijih i najtraženijih pjevača nove...

Zeničanin Irdin Dinči ima novi hit: Svi hvale “Prašnjave ormare”

Zeničanin Irdin Krnjić, koji je na muzičkoj sceni poznat...

Šta voze bh. pjevači i glumci: Jedni nemaju ni vozačku, drugi imaju vozače, a treći rado sjednu na bicikl

Pjevači zbog čestih putovanja dosta vremena provode u automobilima....