Djevojčicu iz Maglaja pretukla četiri učenika iz razreda

/

Nasilje u školama je ozbiljan je problem u bosanskohercegovačkom društvu.

Stručnjaci uglavnom upozoravaju kako se u prevenciju i sprječavanje vršnjačko nasilja treba uključiti cjelokupno društvo, no vrlo često neke škole, koje bi trebale imati nultu stopu tolerancije prema nasilju, po tom pitanju ne rade gotovo ništa ili vrlo malo.

Juče je u Maglaju djevojčica napadnuta od strane svojih školskih drugova. Toliko su je pretukli da je završila u Domu zdravlja Maglaj, te joj je pružena ljekarska pomoć. U sve se uključila PS Maglaj, a komandir ove Policijske stanice, Salko Plančić je na raspolaganju djevojčici 24h.

Očajna majka je napisala srceparajući status koji prenosimo u cjelosti:

“ Neću ćutati.Učenici Prve osnovne škole u Maglaju,gdje idu moja djeca,gdje su moji roditelji nekada radili dok nisu postali profesori, oko 40 g. ostavili u toj školi i,od strane 4 učenika istog razreda gdje ide moja devetogodisnja kčerka izvršeno je nasilje nad mojom djevojčicom u vrijeme kada je išla baki oko 16 i 10h juče.

Moja mama profesorica Ljiljana Tovarisic, svi je nekako znaju kao dobrog pedagoga sa 40.godina iskustva mi večeras kaže da je mom djetetu to se desilo ja ne bih stala, svi moji učenici iz Srednje škole kažu ,,moji prijatelji, profesori s posla, nemojte stati profesorice, zaustavite svakako nasilje. Odlučila sam objaviti.

Moju kcerku Laru Hamzic je juče oko 16h i 10 min.izudarala grupa učenika iz njenog razreda ,rukovođena učenicom s kojom moja kcerka neće više da se druži jer ne želi.

Ta curica, sav razred okrece protiv nje. Zbog istrage ću zadržati za sebe imena djece….

Čitav život učim učenike ljubavi, humanosti. Udarali su je bokserima, flašicama, nagovoreni od nekada najbolje drugarice. Od prvog razreda joj govore debela svinjo, kravo, moraš smršati, gledaju neki kragnu da vide je li markirana odjeca.

Allaha moraš voljeti više nego mamu…uciteljica reaguje u smislu da je to djecija prica, da su razgovarali, da ce se rijesiti. Iz dana u dan Laru vodim u školu, kaže učiteljica Lara je super ,na roditeljskom ,tebi treba psiholog, previše si je umazila.Svi učenici na času moraju biti mirni a kada se izađe ,postaju zli, nek je i moja Lara loša, oni su još gori. Kud ide ovo sve, nema humanosti, dobrote, ljudskosti, morala među mnogo djece.

Roditelji pažnju, dostojanstvo i kullturu , postovanje kupuju novcem i mobitelima.

MENI JE MOJE DJETE SVEMIR. Ali sigurno ima mana.

Hvala dr.Emiri Drndi što ju je kulturno i profesionalno primila u hitnu i Policijskoj stanici što obavljaju sada svoj posao. Pedagogici i direktoru skole hvala. Hvala i mojim kolegama na razumjevanju. A uciteljica je danas rekla Lari,Lar,o, mora da si ih izazivala pa su ti uzvratili.

Sve se zataškava. Moja kćerka ima hašimoto ,uvečanu štitnu, što se golim okom vidi od tog stresa u razredu .Imam i stariju Dinku,uživa u školi sa svim peticama u zdravom razredu. RODITELJI KAŽU, ČISTA LAŽ NE BI TO MOJE DJETE URADILO.

Strašno i zašto idemo u Svedsku, Njemacku, bjezimo iz ludila!

Hvala i Salki Plancicu, koji kaže 24h sam za vas ,komandir Plocijske uprave”, napisla je majka Tatjana Hamzić na svom fb profile.

Povezani postovi

Tešanj: Posjekli 18 hektara šume, teren će iskoristiti za deponiju

Kada je prošle godine Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i...

Firma BELIF prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji našeg projekta "Jedan privrednik, jedna učionica "...

Firme STAR-S – Zlatarna Dar i Nekretnine Star-S Tešanj prijatelji Mješovite srednje škole

Aktivnosti na provođenju projekta "Jedan privrednik, jedna učionica "...

Marica Ružić – muzika je najljepši način za povezivanje ljudi

„Pjevat' ćemo šta nam srce zna, pjesme sa svih...