Djevojčicu iz Maglaja pretukla četiri učenika iz razreda

/

Nasilje u školama je ozbiljan je problem u bosanskohercegovačkom društvu.

Stručnjaci uglavnom upozoravaju kako se u prevenciju i sprječavanje vršnjačko nasilja treba uključiti cjelokupno društvo, no vrlo često neke škole, koje bi trebale imati nultu stopu tolerancije prema nasilju, po tom pitanju ne rade gotovo ništa ili vrlo malo.

Juče je u Maglaju djevojčica napadnuta od strane svojih školskih drugova. Toliko su je pretukli da je završila u Domu zdravlja Maglaj, te joj je pružena ljekarska pomoć. U sve se uključila PS Maglaj, a komandir ove Policijske stanice, Salko Plančić je na raspolaganju djevojčici 24h.

Očajna majka je napisala srceparajući status koji prenosimo u cjelosti:

“ Neću ćutati.Učenici Prve osnovne škole u Maglaju,gdje idu moja djeca,gdje su moji roditelji nekada radili dok nisu postali profesori, oko 40 g. ostavili u toj školi i,od strane 4 učenika istog razreda gdje ide moja devetogodisnja kčerka izvršeno je nasilje nad mojom djevojčicom u vrijeme kada je išla baki oko 16 i 10h juče.

Moja mama profesorica Ljiljana Tovarisic, svi je nekako znaju kao dobrog pedagoga sa 40.godina iskustva mi večeras kaže da je mom djetetu to se desilo ja ne bih stala, svi moji učenici iz Srednje škole kažu ,,moji prijatelji, profesori s posla, nemojte stati profesorice, zaustavite svakako nasilje. Odlučila sam objaviti.

Moju kcerku Laru Hamzic je juče oko 16h i 10 min.izudarala grupa učenika iz njenog razreda ,rukovođena učenicom s kojom moja kcerka neće više da se druži jer ne želi.

Ta curica, sav razred okrece protiv nje. Zbog istrage ću zadržati za sebe imena djece….

Čitav život učim učenike ljubavi, humanosti. Udarali su je bokserima, flašicama, nagovoreni od nekada najbolje drugarice. Od prvog razreda joj govore debela svinjo, kravo, moraš smršati, gledaju neki kragnu da vide je li markirana odjeca.

Allaha moraš voljeti više nego mamu…uciteljica reaguje u smislu da je to djecija prica, da su razgovarali, da ce se rijesiti. Iz dana u dan Laru vodim u školu, kaže učiteljica Lara je super ,na roditeljskom ,tebi treba psiholog, previše si je umazila.Svi učenici na času moraju biti mirni a kada se izađe ,postaju zli, nek je i moja Lara loša, oni su još gori. Kud ide ovo sve, nema humanosti, dobrote, ljudskosti, morala među mnogo djece.

Roditelji pažnju, dostojanstvo i kullturu , postovanje kupuju novcem i mobitelima.

MENI JE MOJE DJETE SVEMIR. Ali sigurno ima mana.

Hvala dr.Emiri Drndi što ju je kulturno i profesionalno primila u hitnu i Policijskoj stanici što obavljaju sada svoj posao. Pedagogici i direktoru skole hvala. Hvala i mojim kolegama na razumjevanju. A uciteljica je danas rekla Lari,Lar,o, mora da si ih izazivala pa su ti uzvratili.

Sve se zataškava. Moja kćerka ima hašimoto ,uvečanu štitnu, što se golim okom vidi od tog stresa u razredu .Imam i stariju Dinku,uživa u školi sa svim peticama u zdravom razredu. RODITELJI KAŽU, ČISTA LAŽ NE BI TO MOJE DJETE URADILO.

Strašno i zašto idemo u Svedsku, Njemacku, bjezimo iz ludila!

Hvala i Salki Plancicu, koji kaže 24h sam za vas ,komandir Plocijske uprave”, napisla je majka Tatjana Hamzić na svom fb profile.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...

Doboj Jug: Potpisani ugovori za općinske stipendije

Danas su u Sali vijeća Općine Doboj Jug uz...

Javni parking u Tešnju dobio punjač za električne automobile

U rad je pušten punjač za električne automobile na...