Saopštenje za javnost vezano za asfaltiranje puteva u nekoliko mjesnih zajednica u vrijednosti od 680.000,00 KM

/

Grad Zavidovići obezbijedio je finansijska sredstva za asfaltiranje lokalnih puteva u nekoliko mjesnih zajednica a radovi će započeti nakon okončanja postupka javne nabavke (tenderske procedure).

Sredstva su obezbijeđena iz Budžeta Zeničko-dobojskog kantona zahvaljujući našim predstavnicima – zastupniku u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Samiru Karahasanoviću i ministrima u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Azri Sinanović i Arnelu Isaku.

  • Za nastavak uređenja lokalnog puta Zavidovići – Pašin Konak na potezu Mećevići – Krčavine (II faza) opredijeljeno je dodatnih 140.000,00 KM.
  • U naseljenom mjestu Šadići planirana je izgradnja lokalnog puta u vrijednosti od 30.000,00 KM.
  • U Mjesnoj zajednici „Klek“ za potrebe izgradnje jednog kraka lokalnog puta u ulici “Mehmeda Spahe” izdvojeno je 30.000,00 KM.
  • U MZ „Vozuća“ planirano je asfaltiranje puta u vrijednosti od 30.000,00 KM.
  • Za sanaciju puta u Lađeniku – MZ „Ribnica“ opredijeljeno je 30.000,00 KM.
  • Za potrebe nastavka izgradnje puta Vikovići – Jusići u Mjesnoj zajednici „Kovači“, odobrena su dodatna sredstva u iznosu od 20.000,00 KM.
  • Za modernizaciju lokalnog puta Brezik – Brašljevine – Krajnići u MZ „Brezik“ obezbijeđena su sredstva u iznosu od 50.000,00 KM a za MZ „Mahoje“ sredstva u iznosu od 25.000,00 KM.
  • U prigradskom naselju Majdan u MZ „Branioci grada“ planirani su asfalterski radovi u vrijednosti od 40.000,00 KM.
  • Mještani naselja Dištica u MZ „Maoča“ iskazali su potrebu za asfaltiranje lokalnog puta za šta je odobren iznos od 65.000,00 KM.
  • Prema Crkvi u naseljenom mjestu Dolac izvodit će se radovi na uređenju prilaznog puta u vrijednosti od 20.000,00 KM a u Mjesnoj zajednici „Dolina – Alići“ u vrijednosti od 40.000,00 KM.
  • Radovi na izgradnji više putnih pravaca u MZ „Kovači“ izvodit će se u vrijednosti od 40.000,00 KM a u MZ „Rujnica“ u vrijednosti od 20.000,00 KM.
  • Pored navedenih projekata za nastavak uređenja ulice „4. manevarski bataljon“ i „Voćarski put“ opredijeljeno je 100.000,00 KM.

Javna nabavka bit će objavljena na portalu javnih nabavki u skladu sa zakonskim propisima a o konačnom ishodu i početku radova javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović naglašava da je ovo nastavak pozitivnog trenda ulaganja u putnu infrastrukturu, sve na osnovu prioriteta i potreba naših sugrađana. Grad Zavidovići nastavit će s ovakvim aktivnostima a sve u cilju stvaranja ugodnijeg ambijenta, posebno u udaljenim naseljima i mjesnim zajednicama u kojima su uslovi života teži i izazovniji. Gradonačelnik ističe da je veoma važno razvijati sela, ulažući u izgradnju istih, podsticanje poljoprivrede i afirmaciju žena i omladine.  Bez razvijenih sela nema ni razvijene države.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Iznenada nas je napustio mladi profesor Samir ef. Muminović

Šok i nevjerica na društvenim mrežama zbog iznenadne smrti...

Informacija o pokrenutom postupku javne nabavke za asfaltiranje puteva na području mjesnih zajednica u Zavidovićima

Grad Zavidovići objavio je postupak javne nabavke za asfaltiranje...

Saopštenje za javnost vezano za nabavku mjesečnih karti učenicima srednjih škola

Shodno prošlosedmičnim protestima roditelja i učenika zavidovićkih srednjih škola,...