Ko sve ulazi u Skupštinu ZDK iz Tešnja?

/

Centralna izborna komisija BiH je objavila posljednje podatke o rezultatima Općih izbora održanih 2. oktobra 2022.godine.

Mandate iz Tešnja su dobili Alija Ogrić (SDA), Besim Smailbegović (SDP) i Almina Sivić (NES).

U nastavku vam donosimo raspored mandata u Skupštini ZDK, a novi saziv činit će izabrani zastupnici iz devet stranaka. Najjača stranka u ZDK i dalje je SDA, koja je na ovim izborima osvojila 45.831 (29,23%) glasova i 11 mandata. Druga je Bosanskohercegovačka inicijativa – Fuad Kasumović sa 23.006 (14,67%) glasova i 5 mandata. Pet mandata će imati i SDP koji je osvojio 20.095 (12,82%) glasova.

Na četvrtom mjestu je Demokratska fronta sa tri mandata, koliko su osvojile i Narod i pravda i HDZ i partneri. NES i Savez za bolju budućnost BiH su osvojili po dva mandata, dok je Naša stranka osvojila jedan mandat.

Više detalja možete pogledati na ovom LINKU.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Fuad Kasumović: Gradonačelnik koji je izgubio kompas dostojanstva

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović već dugi niz godina pokazuje...

Fotelja im najdraža: Nacionalnost mijenjali i za vrijeme skupštinskih pauza

Slučaj Dragane Čavke, koja se, iako je prethodno bila...

Reakcija na tekst Fuada Šišića SUMNjIV JE… DAKLE KRIV JE (tesanj.net): FUADE, TVOJE VRIJEME JE PROŠLO – NEMOJ GUBITI DOSTOJANSTVO!

Piše: Dugogodišnji član SDA (ime i prezime poznato Redakciji) Fuade, Pročitao...

Naprijed još uvijek nema kandidata za načelnika?

Naprijed nova politička stranka na ovim izborima u svojoj...