Zavidovići: Završena rekonstrukcija i dogradnja dječijeg igrališta na izletištu u Kamenici

/

Na lokalitetu izletišta Luke – Kamenica završena je rekonstrukcija i dogradnja dječijeg igrališta.

Radovi su obuhvatali rekonstrukciju seta kula uz zamjenu drvenih konstrukcija na sve 4 kule, zamjenu noseće grede na ljuljačci, zamjenu drvene konstrukcije stepenica, te zamjenu podova i ogradica kao i zamjenu konstrukcije mosta između kula.

Također, postavljene su i tri nove ljuljačke uz ponovnu montažu tobogana i mreže na mostovima. Izvršeno je i postavljanje ljuljačke sa konstrukcijom na odgovarajućim temeljima kao i postavljanje vrtuljka. Na izletištu je postavljena klackalica uz nasipanje podloge od riječne frakcije 4-8 mm u debljini 80 cm.

Rekonstruisana je trim staza što je podrazumijevalo izradu i montažu mrežne penjalice, demontažu i zamjenu dotrajalih oblica uz nasipanje podloge riječnom frakcijom 4-8 mm.

Radovi su izvedeni od strane Privrednog društva „Glovis“ d.o.o. Zenica koje je odabrano kao najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke. Vrijednost ugovorenih radova iznosila je 17.292,60 KM. Ugrađene sprave, sjedalice i lanci su certificirani i sigurni za korištenje.

Gradonačelnik Hašim Mujanović izvršio je obilazak lokacije te je izrazio svoje zadovoljstvo izvedenim radovima. Istakao je da je, na oduševljenje najmlađih, obogaćen sadržaj na poznatom izletištu u Kamenici.

Gradonačelnik je naglasio da je u toku postupak odabira izvođača radova i za izgradnju dvije nadstrešnice i sanaciju toaleta kao i za izgradnju terena za odbojku na pijesku i terena za boćanje u Kamenici.

Prethodno je uređen parking prostor što će građanima učiniti ugodnijim boravak u prirodi.

Gradska uprava nastoji unaprijediti turističku ponudu u Zavidovićima u cilju omogućavanja Zavidovićanima a i turistima uživanje u prirodnim ljepotama kojima Zavidovići obiluju.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

U Općoj bolnici Tešanj za vikend rođene 3 bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji da su na...

Tešanj: Snaga naroda u petak ima izbornu skupštinu

Inicijativni odbor SNAGE NARODA Tešanj aktivno je radio na...

Uhapšen muškarac iz Tešnja zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

Kako stoji u saopćenju MUP-a ZDK, jučer je izvršen...