Hrabri Bosanac Midhat Vukalić spasio bebu iz zaključanog automobila u Sloveniji

/

Midhat Vukalić iz Sanskog Mosta koji godinama živi u Sloveniji spasio je bebu iz zaključanog automobila na benzinskoj pumpi u slovenačkom naselju Vransko.

O drami koja se dešavala, hrabrosti svog supruga i sretnom epilogu za portal Radiosarajevo.ba odlučila je govoriti njegova supruga Elvira koja je rodom iz Velike Kladuše.

Evo kako se sve desilo:

“Na putu prema Ljubljani, suprug je shvatio da vozi na rezervi, međutim, zapričali smo se i tako smo promašili prvu benzinsku pumpu i odlučimo stati na narednoj. Kada smo došli, ispred nas smo uočili automobil i dvije žene koje su panično pokušavale otvoriti vrata.

Prišli smo im i tada smo ugledali bebu u sjedalici koja vrišti iz sveg glasa. Sreća, vlasnici smo autokuće pa muž zna kako otvoriti automobil”, priča nam Elvira. Kaže i da žene nisu ‘ništa krive jer kako su izašle iz vozila, automobil se zaključao’.

Dodaje kako mu je pomogao i radnik benzinske pumpe koji se našao u blizini. Čitava drama je trajala oko pola sata, a Elvira kaže da je prava panika nastala kada su ugledali bebu koja se nikako nije mogla umiriti.

“Tresli smo se. Kad je moj muž uzeo u naručje, beba se tako umirila kao da je neko njen, ne mogu opisati taj osjećaj.  Suprug, iako je djelovao staloženo čitavo vrijeme, tresao se kada se sjeo u naše auto”, govori Elvira.

Na kraju dodaje kako je ubijeđena da ih je vodila neka viša sila i da su s razlogom propustili prvu benzinsku.

“Iako nisam neki vjernik, uvjerena sam da nas je neka viša sila dovela do tog zaključanog automobila i djeteta”, zaključila je.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Sprječavanja izborne krađe: Tešanj među općinama u kojima će biti uvedeni skeneri

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine usvojila je...

Meteorolozi i danas najavljuju pljuskove

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno vedro. Po...

Hiljade adresa i brojeva građana BiH objavljeno na internet imeniku

Privatni brojevi telefona i adrese oko 10.000 građana Bosne...

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina, kandidovao se i za gradonačelnika Banja Luke

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića čije je ubistvo potreslo...