CIK danas konačno potvrđuje rezultate izbora u BiH

/

Rok za potvrđivanje rezultata izbora je 2. oktobar, a Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine jučer nije održala sjednicu na kojoj bi potvrdili rezultate s obzirom na to da čekaju prvo odluku Apelacionog vijeća Suda BiH na žalbu koja se odnosi na ponavljanje izbora za predsjednika i potpredsjednike RS-a.

Izbori su održani tačno prije mjesec, nakon čega je uslijedilo sporo brojanje glasova te ponovno brojanje glasova za određena biračka mjesta i jedan nivo u RS-u. Prije nekoliko dana objavljeni su i ti preliminarni rezultati za predsjednika RS-a, nakon čega ostane još konačno potvrđivanje rezultata.

Nakon pravosnažnosti odluka Centralne izborne komisije BiH koje su trenutno predmet žalbi na Apelacionom odjelu Suda BiH, planirano je da se održi sjednica Centralne izborne komisije BiH na kojoj bi rezultati bili potvrđeni.

Ukoliko Apelaciono vijeće Suda BiH donese odluku o ponavljanju izbora u RS-u na nivo predsjednika, onda će rezultati biti potvrđeni za sve ostalo nivoe osim tog, piše Klix. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Elektroprivreda BiH uputila prijedlog za povećanje cijena električne energije

Nakon što je Regulatorna komisija za energiju FBiH (FERK)...

CIK poništio tender za štampanje glasačkih listića, niko se nije javio

U okviru otvorenog postupka javne nabavke, danas u 14...

Za 4 mjeseca uvezli smo alkohola za 75,6 miliona maraka

Prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH na...

Bosna i Hercegovina dobila je 98 novih graničnih policajaca

Danas je održana svečana ceremonija polaganja zakletve 11. klase...