Elmedin Konaković: Trojka uskoro objavljuje koncept saradnje na nivou FBiH

/

Predsjednik NiP-a Elmedin Konaković najavio je nakon sjednice Doma naroda FBiH da će Trojka, možda čak i danas, objaviti koncept saradnje na nivou Federacije Bosne i Hercegovine. 

– Mi još uvijek završavamo proces pregovora unutar Trojke i koalicionih partnera koji su podržali Denisa Bećirovića. I s još nekim političkim partijama. Tokom dana neke informacije, u završnoj smo fazi dogovora oko koncepta formiranja parlamentarne većine. Mislim da će se konture parlamentarne većine na nivou FBiH i svih kantona vidjeti vrlo brzo – rekao je Konaković.

Konaković je naveo da nakon toga slijede pregovori s HDZ-om, s kojim još nisu imali kontakte. Komentirao je i rad CIK-a.

– Ovo je najveća farsa i najgori ikad provedeni izborni proces. Svjedočimo hiljadama nepravilnosti. Blamaža i farsa. Nisu uspjele izmjene izbornog zakonu u tom tehničkom smislu. Sve što se nije smjelo desiti, desilo se. O CIK-u sam govorio više puta, to je političko tijelo – istakao je Konaković.

On navodi da strankama koje su krale neće biti dovoljno to što su nakrale. Konaković je naveo kako misli da su blizu da formiraju većine na državnom nivou.

– Sve su opcije na stolu. Nemamo dilema da treba razgovarati s opozicijom u RS. Personalno kad bi birali uzeli bi sebi bliže, ali to nije moguće. Moramo imati 22 ruke. Za nas je najvažnije da su to ljudi koji pristaju na programske koalicije – rekao je Konaković.

Izvor: Avaz

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Građani BiH će do kraja godine imati digitalne novčanike

Direktor Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka...

Snižena cijena peleta i ogrevnog drveta

Cijene peleta i ogrevnog drveta u Republici Srpskoj znatno...

Traži se firma za štampanje glasačkih listića, bit će utrošeno 77 tona papira

Centralna izvorna komisija Bosne i Hercegovine raspisala je nabavku za usluge štampanja i...

U BiH zaposlene 852.921 osoba, najviše u prerađivačkoj industriji i trgovini

Prema podacima Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine, u...