Izrečena drugostepena presuda Draganu Mektiću

/

Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine, nakon održane javne sjednice 23. avgusta ove godine, u predmetu Dragan Mektić i drugi, donijelo je drugostepenu presudu kojom je odbijena kao neosnovana žalba Tužilaštva Bosne i Hercegovine i potvrđena prvostepena presuda Suda Bosne i Hercegovine broj od 17. marta 2022. godine.

Prvostepenom presudom Suda Bosne i Hercegovine optuženi Dragan Mektić, Igor Golijanin, Samir Agić i Edin Garaplija su, na osnovu člana 284. tačka c) Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine (ZKPBiH), oslobođeni od optužbe jer nije dokazano da su počinili sljedeća krivična djela.

Optuženi Dragan Mektić – zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 220. stav 3. u vezi sa stavom 1. i članom 54. i 29. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZBiH).

Optuženi Igor Golijanin – zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 220. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZBiH, te u vezi sa članom 54. i 29. istog Zakona.

Optuženi Samir Agić – zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 220. stav 3. u vezi sa stavom 1. KZBiH, te u vezi sa članom 54. i 29. istog Zakona.

Optuženi Edin Garaplija – zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 220. stav 3. u vezi sa stavom 1. i članom 31. KZBiH.

Protiv ove presude žalba nije dozvoljena.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Panonska jezera imaju impresivne rezultate: Od 1. juna više od 200.000 posjeta

Prvi dio, sezone na Panonskim jezerima u Tuzli protekao...

Dok BiH kupuje struju i bilježi gubitke: Milijarde maraka “teku” Drinom

Blaga zima i nedostatak snijega, ali i period dugotrajne...

Nema krize, za šest mjeseci smo registrovali skoro 500 novih automobila više nego prošle godine

U našoj zemlji je registrovano više od 6.300 novih...

U BiH se zbog globalne situacije očekuje poskupljenje automobila

Naelektrizirano je ozračje oko električnih automobila i poreza na...