Izrečena drugostepena presuda Draganu Mektiću

/

Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine, nakon održane javne sjednice 23. avgusta ove godine, u predmetu Dragan Mektić i drugi, donijelo je drugostepenu presudu kojom je odbijena kao neosnovana žalba Tužilaštva Bosne i Hercegovine i potvrđena prvostepena presuda Suda Bosne i Hercegovine broj od 17. marta 2022. godine.

Prvostepenom presudom Suda Bosne i Hercegovine optuženi Dragan Mektić, Igor Golijanin, Samir Agić i Edin Garaplija su, na osnovu člana 284. tačka c) Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine (ZKPBiH), oslobođeni od optužbe jer nije dokazano da su počinili sljedeća krivična djela.

Optuženi Dragan Mektić – zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 220. stav 3. u vezi sa stavom 1. i članom 54. i 29. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine (KZBiH).

Optuženi Igor Golijanin – zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 220. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZBiH, te u vezi sa članom 54. i 29. istog Zakona.

Optuženi Samir Agić – zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 220. stav 3. u vezi sa stavom 1. KZBiH, te u vezi sa članom 54. i 29. istog Zakona.

Optuženi Edin Garaplija – zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 220. stav 3. u vezi sa stavom 1. i članom 31. KZBiH.

Protiv ove presude žalba nije dozvoljena.

Izvor: Avaz

Povezani postovi

Kako mladi biraju posao u BiH: Prvo gledaju platu pa sve ostalo

U godinama kontinuirane ekonomske krize, u kojima su se...

Podignuta optužnica za poreznu utaju: Firma iz Doboja oštetila državu za 600.000 KM

Tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu za...

Uhapšen advokat, pronađena četiri pištolja i 435 komada municije

Advokat Dragan Stupar predat je jutros Republičkom tužilaštvu, a...