Samel Subašić izdvaja trendove koji su obilježili najpoznatniji frizerski sajam u Londonu

/

Naime, ovog mjeseca od 8.10.-10.10. u Londonu održan je Salon International međunarodni sajam frizera. Riječ je o sajmu frizera koji slovi kao jedan od najvećih i najpoznatijih, te koji svake godine beauty svijetu ponudi mnoštvo noviteta, ali i otkrije vodeće trendove za nadolazeću sezonu.

Profesionalcima omogućuje umrežavanje s frizerima kako bi vidjeli trendove te najnovije inovacije proizvoda i usluga za kosu. Svjetski poznati i višestruko nagrađivani saloni poput Mahogany, Patrick Cameron, Sasson i TONY&GUY i ove godine predstavili su na jedinstven i inspirativan način unikatne frizure. Ovog puta gost prestižnog sajma u Londonu bio je naš Samel Subašić koji nam je otkrio sve zanimljivosti, ali i upečatljive frizure koje će vladati scenom kroz nadolazeće razdoblje.

Još jedna godina Salona International je za nama i možemo reći kakav sjajan vikend je iza nas. Bilo je mnogo edukacije i inspiracije, i daleki put iz Bosne i Hercegovine je na kraju ispao pun pogodak. Podjelit ću sa vama zapanjujuće utiske sa Salon Live-a koji je uključivao salone kao što su TONI&GUY, Sassoon Academy, Patrick Cameron and Mahogany. Siguran sam da će se svi posjetitelji složiti sa mnom da je ovogodišnji Salon Live bio nevjerovatno inspirirajuće iskustvo i nadam se da ću vjernim čitaocima uspjeti prenijeti sve priče, a bilo ih je mnogo, i barem mali djelić atmosfere kroz foto galeriju… Veliki broj izlagača prezentirao je novitete koje su imali za ponuditi posjetiteljima.

TONI&GUY

Dok TONI&GUY gleda unaprijed na svoju 60. obljetnicu, tim se osvrnuo na koncept modernog nasljeđa unutar svoje kolekcije ReVibe 6.0. „Ovo je novo poglavlje”, rekao je Globalni kreativni direktor, Cos Sakkas. „Naša afirmacija je, ‘ovo sam ja’. To je kosa koja je odvažna, hrabra i spontana, predstavljena kroz salonske prekrasne oblike i nevjerojatne boje.” Izgledi su varirali od punih kovrča i dugih luksuznih valova do muških krojeva teške teksture i iznimno poželjnih krojeva.

Druga predstavljena kolekcija, Metaculture, također se fokusirala na individualnost – „tko smo mi, što bismo mogli biti i što bismo željeli biti”, kako je rekao obrazovni direktor za Kinu i južnu hemisferu Bill Watson. Boje su predstavljene u tri priče – priroda, goli tonovi inspirirani pažnjom i živopisne nijanse koje odražavaju život u metaverzumu. Krojevi i styling predstavljeni su radom s prirodnim teksturama za hiperpersonalizirani izgled, klasični bob i slojeviti oblici koji grle glavu: „to su frizure sa životom koje se razvijaju i evoluiraju”, objasnio je Cos. Zaključak, monokromatske boje su ono što je trenutno trend, ako već nismo pobornici jedne boje onda flug tehnika je must have kada su u pitanju žene.

Mahogany

Tim je predstavio ukupno devet modela s izgledom koji uključuje tehnike slojevitosti internog ofseta, sporadične teksture i unutarnje nepovezanosti, za vrlo individualne stilove koji su bili heroji njihovih modela. „Stvaramo izgled na temelju osobnosti i preferencija”, rekao je kreativni direktor, Neil Atkinson. „U konačnici, to je ono što je važno.”

Patrick nas je proveo kroz inspirativnu kolekciju podignute kose, koja obuhvata tehnike vezivanja, tkanja, pa čak i uvijanja kose pomoću klasičnog, retro alata Topsy Tail. Ponavljajući važnost jake podloge, posebno za mekši izgled, Patrick je podijelio savjete za stvaranje savršene podloge: „nemojte previše regenerirati kosu kako biste zadržali prianjanje i uvijek koristite vruće viklere za pripremu.” Također je podijelio važnost izbora modela za fotografski rad na društvenim mrežama, objašnjavajući kako zamršeni izgledi često najbolje funkcioniraju na svjetlijoj kosi kako bi se istaknuli detalji, dok tamnija kosa može biti bolja za strukturiranije stilove.

Sassoon

Prezentacija salona Sassoon uvijek privuče posebnu pažnju posjetitelja i kao takva nosi posebno mjesto u frizerskom kalendaru. Oživljavajući disciplinu, metodologiju i neobuzdanu kreativnost koja je Sassoon Academy držala na čelu obrazovanja za kosu posljednjih šest desetljeća.

Članovi International Color and Creative Teama proveli su publiku kroz niz potpunih transformacija uživo na pozornici, pokazujući prilagođene upute u kroju, boji i stilu. Stvorene boje bile su u rasponu od zlatno plavih i mandarina nijansi i gradijentnog preljeva ružičastih i ljubičastih.

Izvor: Samel Subašić

Povezani postovi

Firma BELIF prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji našeg projekta "Jedan privrednik, jedna učionica "...

Firme STAR-S – Zlatarna Dar i Nekretnine Star-S Tešanj prijatelji Mješovite srednje škole

Aktivnosti na provođenju projekta "Jedan privrednik, jedna učionica "...

Marica Ružić – muzika je najljepši način za povezivanje ljudi

„Pjevat' ćemo šta nam srce zna, pjesme sa svih...

U Tešnju stranke Trojke kao “rogovi u vreći”

Dok na nivou Federacije BiH i države BiH, stranke...