Uspješno proveden Javni poziv „Investiraj u BiH“ u okviru Dijaspora programa za Grad Zavidovići

/

U Velikoj sali Grada Zavidovići, 4. 11. 2022. godine, potpisani su ugovori o dodjeli grant sredstava u sklopu Programa Dijaspora „Investiraj u BiH“ između Fondacije Mozaik, Grada Zavidovići i odabranih korisnika Programa.

U okviru navedenog Programa Grad Zavidovići je izabrao Paket – kreiranje lokalnog fonda za dijasporu od 40.000 KM u 2022. godini u kojoj Grad Zavidovići i fondacija Mozaik ulažu po 20.000 KM.

Na području Grada Zavidovići dodijeljena su sredstva registrovanim preduzećima u iznosu po 10.000 KM. Sredstva su dodijeljena Dini Čamdžiću – poslovnoj ideji RANGER d.o.o., Adinu Sačić – poslovnoj ideji ELEKTRO BLITZ d.o.o., Amiru Ćatić – poslovnoj ideji AC INSTALACIJE d.o.o., dok će još jedan ugovor za odabranog korisnika biti naknadno potpisan.

Startup studio u saradnji sa 18 opština, općina i gradova pokrenuo je program podrške osobama iz dijaspore koje žele investirati u nove ili postojeće poslovne ideje, među kojima je i Grad Zavidovići.

Program je namijenjen pravnim ili fizičkim licima, koja su u jednoj od navedenih zajednica pokrenuli ili pokreću biznis u čijoj vlasničkoj strukturi je i osoba iz dijaspore.

Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović je izrazio veliko zadovoljstvo potpisanim ugovorima, navodeći važnost provedenog javnog poziva koji je ponudila Fondacija Mozaik a koji je zajedno finansirala sa Gradom Zavidovići. Gadonačelnik navodi da naš Grad treba mlade i vrijedne privrednike koji će svojim idejama doprinijeti razvoju lokalne samouprave, te da će davati podršku i ostvarivati dobru saradnju sa svima za dobrobit građana i Grada Zavidovići.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Pobjeda Tešanj objavljuje javni oglas za prodaju putničkog i teretnog vozila

Na osnovu člana 122. Statuta „Pobjeda- d.d. Tešanj, Fabrika...

Stranka za BiH i DF se izjasnili: U Tešnju podržavaju kandidata za načelnika iz SDA

Kako još uvijek nezvanično saznajemo lokalni općinski odbori Stranke...

Učenici Mješovite srednje škole Tešanj ostvarili zapažene rezultate na Festivalu rada

Učenici Mješovite srednje škole Tešanj su učestvovali na petnaestom...