Ured načelnika: Prijem nove mlade hafize Esme Aličić

/

Općinski načelnik Mirnes Tukić upriličio je danas prijem za novu hafizu Esmu Aličić, kćerku Selvira i Šemse iz Matuzića.

Zajedno sa ocem Selvirom i Glavnim imamom Medžlisa Doboj Ibrahimom ef. Halilovićem, hafiza Esma posjetila je načelnika u njegovom kabinetu, te su priliku iskoristili da od same hafize čuju iskustva o putu kojim je krenula i koji je nedavno krunisala polaganjem hifza ispred Komisije Rijaseta Islamske zajednice BiH, a koji nastavlja kroz dalje studiranje.

Hafiza Esma je poznata kao vrijedna, marljiva, pouzdana i omiljena u društvu, izrazito društveno aktivna, a svoj rad je dokazala na više projekata u kojima je i kao učenica Behram-begove medrese učestvovala.

Trenutno je student na Politehničkom fakultetu Univerziteta u Zenici na odsjeku Softversko inžinjerstvo.

Općinski načelnik Mirnes Tukić iskoristio je priliku i čestitao hafizi na ovom zaista velikom uspjehu, poželio joj sreću u daljem radu i obrazovanju te joj uručio skromnu hediju ispred Općine Doboj Jug.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Magazi zdravlja iz Tešnja dodjeljena zlatna medalja za kvalitetu meda

Savez pčelarstva Tuzlanskog kantona s ponosom je objavio uspijeh...

Tešanj: Vatrogasci intervenisali zbog saobraćajne nesreće

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tešanj su intervenisali tokom vikenda...

Tešanj: Tokom vikenda rođeno pet beba

Kako stoji u izvještaju Službe civilne zaštite, na porođajnom...

Lijepa vijest iz Bosanskog pozorišta Tešanj: Obnovljena prostorija za članove

Bosansko pozorište Tešanj podijelilo je lijepe vijesti oko završetka...