Srednja Mješovita škola Tešanj je ponosna na bivše učenike jer su danas oni uspješni mladi ljudi!

/

Upoznajte mlade uspješne ljude iz Tešnja.

Ensar Bavrk rođen je 11.10.1996. godine u Tešnju. Završio je Mješovitu srednju školu, zanimanje Tehničar za mehatroniku . Danas je vlasnik Konsultantsko – softverske agencije “ Itbite. dev.“ , koja pomaže kompanijama u razvoju da prevaziđu prepreke u poslovanju. Ensar je full- stack programer, specijalizovan za rad sa front- end tehnologijama, a iskustvo i znanje stekao je radeći za jednu od najvećih njemačkih konsultantsko- softverskih kompanija, u kojoj se specijalizovao za rad sa inovativnim i naprednim tehnologijama današnjice.

Jusuf Ćeman rođen je 19.10.1981. godine u Tešnju. Osnovnu školu završio je u Miljanovcima , a potom upisuje Mješovitu srednju školu u Tešnju, zanimanje automehaničar. Praktičnu nastavu je obavljao u tadašnjem Autoservisu “Ćeman “, u kojem je nakon završetka škole dobio i stalno zaposlenje. Radio je i za Hyundai, u Autoservisu “ Ganjgo “. 2016. godine odlučio se za pokretanje vlastitog biznisa, otvorio je Autoservis i servis za reparaciju turbina “Expert”, pokazalo se da je to bila dobra ideja i investicija, sada ima šest zaposlenih radnika i radi reparaciju turbina skoro za sve lokalne servise.

“ Svaki zanat je zlata vrijedan ” , pokazalo se i na primjeru našeg nekadašnjeg učenika Jusufa Ćemana.

Selmir Nedžibi rođen je 10.02.1999. godine Tešnju. Završio je Osnovnu školu “ 1. mart ” u Jelahu, a potom upisuje Mješovitu srednju školu u Tešnju, zanimanje Elektrotehničar računarstva. U srednjoj školi vrlo značajne rezultate ostvario je na raznim takmičenjima poput: Federalnog takmičenja iz programiranja, Balkan Junior, IT Challenge, British Skill Show Sarajevo i mnogim drugim . Završio je višu stručnu školu u Velenju za inženjera informacionih tehnologija.

Trenutno je prva godina studija na Univerzitetu u Mariboru, smjer za Telekomunikacije.

Selmir studira, ali je i zaposlen kao Mid-level Software developer u firmi Studo.

Također, radi i na svom Open-source projektu.

Projekat je Headless CMS i baziran je na flat-file sistemu.

Denis Germović rođen je 12.05.1997. godine u Heilbronnu-Njemačka. Osnovnu školu “1. mart” u Jelahu završio je odličnim uspjehom ,potom upisuje Mješovitu srednju školu u Tešnju, smjer Elektrotehničar računarstva.

Tokom srednjoškolskog obrazovanja bio je odličan učenik i posebno se isticao u vannastavnim aktivnostima vezanim za stručne predmete.

Zbog velike ljubavi prema računarima upisuje Fakultet informacionih tehnologija na Slobomir Pavlović Univerzitetu. Uspješno je završio fakultet u julu 2020.godine i stekao zvanje diplomirani inženjer informatike. Trenutno radi u Mješovitoj srednjoj školi Tešanj kao profesor informatike, što ga posebno čini sretnim, jer je i sam bio učenik ove škole za koju ga vezuju lijepe uspomene, saopšitili su na svojoj zvaničnoj stranici.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tura “No Limit!” – Biciklistička avantura od Minhena do Tešnja

Sedmorica članova biciklističkog tima, Ikre Minhen, krenuli su danas...

Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”. Večernjakov...

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...